Олимпийският шампион Рафър Джонсън почина на 86-годишна възраст в дома

...
Олимпийският шампион Рафър Джонсън почина на 86-годишна възраст в дома
Коментари Харесай

Почина олимпийски шампион, станал известен при убийството на Кенеди

Олимпийският първенец Рафър Джонсън умря на 86-годишна възраст в дома си в Шърман Оукс в щата Калифорния. Той печели златен орден в десетобоя на олимпийските игри в Рим през 1960 година

Джонсън обаче закупи международна популярност при убийството на претендента за президент на Съединени американски щати Робърт Кенеди през 1968 година Тогава той прибира оръжието на Сирхан Сирхан, който преди малко е прострелял Кенеди в хотел " Амбасадор " в Лос Анджелис, и по този начин предотвратява следващо принуждение. Часове по-късно Боби Кенеди умира от раните си.

След края на спортната си кариера Джонсън става артист. Снима се в редица филми. Сред по-известните му участия са филмите „ Дивакът “ с присъединяване на Елвис Пресли, „ Пиратите от Тортуга “, както и „ Упълномощен да убива “ от поредицата за Джеймс Бонд.

През 1968 година Рафър Джонсън е основна фигура в основаването на Спешъл Олимпикс – олимпийските игри за хора с умствени отклонения. След това дълги години е част от тяхното ръководство. Работи и към " Корпуса на мира ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР