Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев, който страда от диабет,

...
Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев, който страда от диабет,
Коментари Харесай

Александър Зверев получи разрешение да си слага инсулинови инжекции на корта

Олимпийският първенец по тенис Александър Зверев, който страда от диабет, има разрешение да си слага инсулинови инжекции на корта, съобщи пред ДПА представител на Откритото състезание на Франция. Ако се постанова тази инжекция да бъде сложена в съблекалнята, това няма да се брои като една от двете паузи за тоалетна, които са разрешени на играчите по време на мачовете, посочи представителят.

В понеделник, след успеха си над Григор Димитров в четвъртия кръг на шампионат, Зверев се оплака, че е бил заставен от съдията да напусне корта и да отиде в съблекалнята, с цел да си постави инжекцията.

" По време на предходния ми мач ми споделиха, че в случай че отида в съблекалнята, това ще се брои като една от двете ми паузи за тоалетна ", съобщи на конференцията след срещата германецът.

Той се оплака, че са разрешени единствено две отивания до съблекалнята, макар че за петсетов мач може да се нуждае от четири или пет дози инсулин. Зверев добави още, че съдията на предходния му мач му е споделил, че сходни процедури на корта наподобяват " необичайно ".

" Ако не вземам инсулин, моят живот може да се окаже в заплаха. А те ми споделят, че това изглеждало необичайно. Няма никакъв смисъл в тази полемика ", изясни Зверев.

През август предходната година Зверев призна обществено, че още от дете има диабет вид 1. Диабетът е автоимунно заболяване, при което тялото не създава инсулин или го прави в извънредно незадоволителни дози. Тези, които имат вид 1, за който към момента няма лек, би трябвало да взимат инсулинови инжекции през целия си живот.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР