Олимпийският шампион по плуване Камерън ван дер Бърг обяви, че

...
Олимпийският шампион по плуване Камерън ван дер Бърг обяви, че
Коментари Харесай

Олимпийски шампион се бори с COVID-19

Олимпийският първенец по плуване Камерън ван дер Бърг разгласи, че е инфектиран с ковид и се бори през последните седмици с него. Той съобщи, че спортистите, които се приготвят за Олимпиадата в Токио са изложени на ненужни опасности.

Южноафриканският плувец завоюва злато на 100 м бруст на Игрите в Лондон през 2012 година и сребро в Рио четири години по-късно. Ван дер Бърг се отдръпна през 2018 година.

Той показа, че въпреки най-тежките признаци от вируса да са минали, той към момента се изтощава от всяка физическа интензивност.

„ Днес се боря с COVID-19. Досега най-лошият вирус, който в миналото съм издържал, макар че съм здрав субект със мощни бели дробове, повеждам здравословен живот и съм млад. Въпреки,че най-тежките признаци отслабнаха, аз към момента се боря със сериозната отмалялост и остатъчна кашлица, от която не мога да се отърся. Вска физическа интензивност като вървене ме оставя отпаднал за часове “, написа Ван дер Бърг в една от обществените мрежи.

Coronavirus: It's no joke, ex-Olympic swim champ van der Burgh warns after struggles in recovery https://t.co/tkUfaMtvhI
— The Straits Times (@STcom) March 23, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР