Олимпийският шампион по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия)

...
Олимпийският шампион по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия)
Коментари Харесай

Отстраниха олимпийски шампион по джудо заради снимка с палестинско знаме

Олимпийският първенец по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия) е краткотрайно отхвърлен от надпревари, оповестиха от Международната федерация.

Халмурзаев разгласява фотография на палестинското знаме на страницата си в Инстаграм, след което и видеозапис, показващ следствията от обстрел на израелската войска.

" Руската федерация по джудо изпрати писмо до Международната централа, в което даде следната информация: спортистът е нарушил вътрешните правила и разпореждания на федерацията, които не разрешават публикуването на религиозни или политически възгледи. Руската федерация по джудо неотложно спря правата на спортиста, до момента в който не бъде взето решение по случая. Международната централа продължава да се бори с дискриминирането и да пази човешките полезности, ние поддържаме полезностите в джудото - взаимопомощ, разцвет, почитание и другарство ", се споделя в изказването на федерацията.

29-годишният Халмурзаев се състезава в категория до 81 кг. Спортистът е също европейски първенец (2016) и бронзов медалист от Световното състезание (2017).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР