Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар ще вдига в

...
Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар ще вдига в
Коментари Харесай

Карлос Насар няма да сменя категорията си за предстоящото СП

Олимпийският първенец от Париж 2024 Карлос Насар ще подвига в досегашната си категория до 89 кг на Световното състезание в Бахрейн.

Карлос Насар си е деклариран в сегашната си категория до 89 кг. Бронзовият медалист от олимпиадата в Париж Божидар Андреев отива при 81-килограмовите.

Третият ни участник във Франция - Иван Димов, е деклариран в категория до 61 кг дружно с Габриел Маринов.

При най-леките (до 55 кг) в листата са цели трима - 4-кратния европейският първенец Ангел Русев, Джан Зарков, единственият ни участник на международното за младежи, и Тодор Тодоров.

Валентин Генчев и Деян Пампорджиев са в категория до 67 кг.

Тодор Йорданов се завръща след 4-годишно наказване за допинг и е в поръчката при 73-килограмовите. Той бе заловен с тестостерон по време на съревнование в Бундеслигата и глобата му завърши на 22 септември.

Васил Маринов и Христо Христов пък са декларирани в категория до 109 кг на международното състезание, което е от 6 до 15 декември в Манама.

В предварителната поръчка имаме и три представителки при дамите. Това са Ивана Петрова (45), Галя Шатова (64) и Джесика Иванова (+87).

Максималният брой участници от една страна на международно състезание е 10, като максимумът е двама от една страна в категория.

Австриецът с български паспорт Давид Фишеров очевидно е изчистил казуса си с позитивната проба за допинг, тъй като е деклариран за международното състезание в Бахрейн в категория до 102 кг.

В българския антидопингов център той към момента попада с краткотрайно спрени права от 31 март предходната година, откакто на 10 март е дал позитивна проба за тренболон, прочут като конски допинг. В листата на интернационалната федерация по повдигане на тежести за осъдените спортисти името му липсва.

Все още не е ясно присъединяване ни на международното поради финансовите проблеми на федерацията.
 Насар: Имаме подготвен вид за нов президент на българската федерация по повдигане на тежести
Насар: Имаме подготвен вид за нов президент на българската федерация по повдигане на тежести

Ето какво сподели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР