Олимпийският шампион Марко Одермат от Швейцария спечели гигантския слалом от

...
Олимпийският шампион Марко Одермат от Швейцария спечели гигантския слалом от
Коментари Харесай

Марко Одермат отвя конкуренцията при гигантския слалом във Вал д'Изер

Олимпийският първенец Марко Одермат от Швейцария завоюва гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже във френския зимен център Вал д`Изер.

25-годишният Одермат победи с общо време 2:03.62 минути, откакто беше най-бърз и в двата манша. Той записа 1:01.89 минута в първия и 1:01.73 във втория.

За Одермат, който е притежател на Големия бистър глобус за предишния сезон и на дребната международна купа в гигантския слалом, това е трети триумф за сезона и 14-и в кариерата.

Швейцарецът завоюва три от първите шест надпревари, в това число единствения различен великански слалом за сезона. Той приключи на подиума в останалите три, които бяха извоювани от Александър Омод Килде от Норвегия.

Килде, който изостава от Одермат с 40 точки в генералното класиране, не взе участие в стартовете във Вал Д`Изер.

Втори на 1.40 секунда приключи Мануел Фелер (Австрия), а трети се подреди олимпийският вицешампион Жан Кранец (Словения) с пасив от 2:05 секунди.

В генералното класиране за Световната купа водач е Марко Одермат с 520 точки, следван от Килде с 380 и Матиас Майер със 186 точки.

Одермат води в подреждането в супергигантския слалом с 200 точки, пред Жан Кранец със 140 и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 105 точки.

Утре във Вал Д`Изер следва слалом с присъединяване на българите Алберт Попов и Камен Златков.
 Алберт Попов е на мнение, че може да бъде измежду десетте най-хубави слаломисти в света
Алберт Попов е на мнение, че може да бъде измежду десетте най-хубави слаломисти в света

Още през този сезон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР