Олимпийският шампион Клеман Ноел поведе в класирането след първия манш

...
Олимпийският шампион Клеман Ноел поведе в класирането след първия манш
Коментари Харесай

Клеман Ноел води след първия манш на слалома в Банско, Алберт Попов е 22-ри, състезанието бе прекъснато заради намалена видимост

Олимпийският първенец Клеман Ноел поведе в класирането след първия манш от слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

В ужасните условия на пистата " Бъндерица " французинът употребява оптимално ранния си стартов, с цел да даде време от 49.13 секунди.

Норвежецът Тимон Хауген, който единствен започва преди Ноел, е с второ време, като изостава с 0.27 секунди от водача. Трето място на 0.38 секунди във краткотрайно класиране заема норвежката звезда Хенрик Кристоферсен, който е на 0.38 секунди. Всички останали скиори са на повече от една секунда закъснение от Клеман Ноел, в това число и водача в дисциплината Мануел Фелер, който е пети на 1.30 секунди. Преди австриеца в класирането е швейцарецът Лоик Меяр, който е четвърти на 1.04 секунди.

Най-очакваният играч от публиката в Банско - Алберт Попов, е на 22-ро място след първия манш. Той изостава с 3.59 секунди от Ноел.

Попов не направи груби неточности по време на спускането си, само че неприятните метеорологични условия несъмнено му повлияха. Времето над Банско бе доста неприятно, като от сутринта не стопира да вали дъжд, подправен и със сняг. Това понижи доста видимостта на всички скиори, изключително на тези след 15-и стартов номер. Освен това от дъжда пистата омекна ужасно доста и след прекосяването на 31-ви номер - Били Мейджър от Англия, уредниците взеха решение краткотрайно да спрат надпреварата.

Специален посетител на днешното съревнование е президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, с цел да поздрави Алберт Попов след карането в първия манш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР