Олимпийският шампион Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за

...
Олимпийският шампион Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за
Коментари Харесай

Александър Зверев ще пропусне мача на Германия срещу Босна и Херцеговина за Купа Дейвис

Олимпийският първенец Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за Купа " Дейвис " като посетител на Босна и Херцеговина заради травма и на негово място в състава на отбора влиза Максимилиан Мартерер.

Германската федерация по тенис разгласи, че Зверев е получил мускулна контузия по време на загубата си от Карлос Алкарас на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати предходна седмица и не може да взе участие в дуела в Мостар в събота и неделя.

Световният номер 130 Мартерер заема своето място в отбора, който включва още Даниел Алтмайер, Яник Ханфман, Тим Пуц и Кевин Кравиц.

" Разбира се, отсъствието на Александър тежи доста, тъй като той възвърна остарялата си форма през последните седмици и е извънреден състезател. Но аз съм уверен, че ще бъдем задоволително мощни и без него, с цел да победим Босна и Херцеговина ", сподели капитанът Михаел Колман.

Победителят от двойката ще взе участие в квалификациите за Световна група I през 2024 година. Германия не съумя да се класира за груповата фаза на финалите за Купа " Дейвис " тази година, откакто загуби в квалификациите с 2:3 от Швейцария.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР