Олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Игрите

...
Олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Игрите
Коментари Харесай

8 месеца след ампутацията на краката: Роман Костомаров отново на леда

Олимпийския първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Игрите в Торино през 2006 година Роман Костомаров още веднъж стъпи на леда и то единствено 8 месеца откакто претърпя ампутации на крайниците.

Във вторник вечерта Костомаров приветства феновете в Сочи по време на шоуто на Иля Авербух, като излезе в края на осъществяването на брачната половинка си Оксана Домнина и благодари за поддръжката като пожела на всички здраве и благополучие.

На 10 януари Роман Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2.

В началото на февруари той претърпя ампутация на двата крайници и на пръстите на двете ръце. На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР