Олимпийските шампиони по акробатика от младежките игри в Буенос Айрес

...
Олимпийските шампиони по акробатика от младежките игри в Буенос Айрес
Коментари Харесай

Олимпийските шампиони Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечелиха анкета за Спортист до 18 години

Олимпийските първенци по акробатика от младежките игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова и Панайот Димитров са крайните спечелили в анкетата на БЛИЦ " Спортист на България до 18 години за 2018 ". Те победиха в оспорвана борба с Ивет Горанова и Александра Начева, които допълниха челната тройка.

 Мариела Костадинова и Панайот Димитров на край в смесените двойки
Мариела Костадинова и Панайот Димитров на край в смесените двойки

Българите ще спорят за медалите на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес

Първите 10 в крайното класиране ще бъдат наградени на специфичната гала, която ще се провежда на 14 януари от 19 часа в първокласен столичен комплекс.

Анкетата с партньорството на Министерството на младежта и спорта и персонално на министър Красен Кралев. Допитването до читателите започва на 4 декември и завърши през днешния ден.

В продължение на месец читателите на БЛИЦ гласоподаваха за 15 млади спортисти на възраст до 18 година със съществени триумфи през 2018 година, които бяха излъчени от специфична комисия на Министерството на младежта и спорта.

Анкетата породи голям интерес, като повече от 115 хиляди са подадените гласове. Победителите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които се окичиха със златни медали на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, завоюваха с 26 328 гласа.

На второ място с 25 013 гласа приключи Ивет Горанова, която е бронзова медалистка от международното състезание по карате за дами.

Големият гений на леката атлетика Александра Начева е трета с 23 850 гласа.

Спортният тръст ASICS и неговият представител в България Любо Ганев са формален сътрудник на анкетата. Лидерът в автомобилния отрасъл в България " Мото-Пфое ", телекомуникационният колос " А1 " и най-голямата верига за бяла, черна и офис техника в България - Техномаркет, също подават ръка на родните гении и са спонсори на " Спортист на България до 18 години за 2018-а ".

Редица медии поддържат благородната концепция на най-четената осведомителна организация. Водещите родни издания и уеб сайтове станаха медийни сътрудници на БЛИЦ. Това са четвъртата по рейтинг телевизия в България - Канал 3, най-тиражният ежедневник в България - вестник " Телеграф ", авторитетният вестник " Труд ", най-големият състезателен вестник - " Меридиан Мач ", най-голямата електронна спортна медия " Спортал ", първият състезателен уебсайт в България " Toпспорт ", най-голямата пловдивска медия " Maрица ", авторитетната морска медия " Флагман ", уеб страниците " Новспорт " и " Novini.bg ".

Класиране за " Спортист на България до 18 години на 2018 ":
1. Мариела КОСТАДИНОВА и Панайот ДИМИТРОВ (акробатика) - 26 328 гласа
2. Ивет ГОРАНОВА (карате) - 25013
3. Александра НАЧЕВА (лека атлетика, троен скок) - 23 850
4. Петър ИВАНОВ (спортно катерене) - 21 539
5. Боряна КАЛЕЙН (художествена гимнастика) - 7076
6. Горяна СТОЕВА (бокс) - 5642
7. Едмонд НАЗАРЯН (борба) - 2854
8. Адриан АНДРЕЕВ (тенис) - 804
9. Йоана ИЛИЕВА (фехтовка) - 803
10. Мария ДЕЛЧЕВА (бадминтон) - 545
11. Валентин АНДРЕЕВ (лека атлетика, мятане на чук) - 343
12. Кирил КИРОВ (спортна стрелба) - 307
13. Хакан ОСМАН (лека атлетика) - 300
14. Христо ХРИСТОВ (вдигане на тежести) - 256
15. Галя ШАТОВА (вдигане на тежести) - 221
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР