Олимпийските шампиони от Пьончан 2018 Альона Савченко и Бруно Масо

...
Олимпийските шампиони от Пьончан 2018 Альона Савченко и Бруно Масо
Коментари Харесай

Олимпийски шампиони с първа световна титла

Олимпийските първенци от Пьончан 2018 Альона Савченко и Бруно Масо (Германия) завоюваха купата при спортните двойки на международното състезание по фигурно пързаляне в италианския град Милано.

Германският дует стигна до златните медали с два нови международни върха - за най-висока оценка за волна стратегия 162.86 точки и за общ общ брой от двете осъществявания 245.84 точки.

За Савченко и Масо това е първа международна купа като дует и втори злато за сезона след олимпийското преди месец. Те са дружно от сезон 2015, само че имат общо шест медала досега - олимпийска и международна купа, два сребърни медала от европейски шампионати, и сребро и бронз от международни шампионати.

34-годишната украинка, която се състезава за Германия, завоюва общо шеста международна купа в кариерата си. Другите пет са с Робин Шолкови, с който се разделиха като спортна двойка през 2014 година.

За Савченко това е 11-и орден от шампионати на планетата и по този начин тя изравни рекордното достижение на именитата норвежка Соня Хени за завоювани оценки от фигуристки.

Двукратните европейски първенци Евгения Тарасова и Владимир Морозов (Русия) завоюваха сребърните оценки с 225.53 точки, а трети са Ванеса Джеймс и Морган Сипре (Франция) с 218.36 точки, за които това е първи орден от международно състезание. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР