Олимпийските шампиони Магомед Рамазанов и Семен Новиков получиха по 20

...
Олимпийските шампиони Магомед Рамазанов и Семен Новиков получиха по 20
Коментари Харесай

Олимпийските шампиони Магомед Рамазанов и Семен Новиков получиха по 20 000 лева допълнително премии за златните медали

Олимпийските първенци Магомед Рамазанов и Семен Новиков получиха по 20 000 лв. в допълнение награди за златните медали от Олимпийските   игри в Париж .

Наградите им бяха връчени от един от спонсорите на федерацията - " Асет Банк " и " Асет иншуърънс " в постройката на трезора. За триумфа във френската столица златните медалисти бяха поздравени от шефовете на управата Румен Сираков и Милен Драгневски . Рамазанов донесе купа в свободния жанр след 28-годишна пауза, последният ни първенец бе Валентин Йорданов от Атланта 96.

Новиков пък прекъсна сушата от 24 години без злато при класиците след триумфа на Армен Назарян в Сидни 2000. И двете митове бяха на церемонията паралелно до актуалните златни олимпийски медалисти.

" Валентин Йорданов има сходна орис с моята. До колкото знам и той е желал на 31 години да се откаже от спорт, само че си е споделил, че до момента в който не завоюва олимпийската купа, няма да го направи. Така се бори до 36 години. Бил е доста техничен герой, има способи, които той ги правия, а при мен са уязвимост. Много пъти съм гледал негови срещи и съм се учил, въпреки че сме в разнообразни категории. Той е бил на по-лека категория и не всички хватки можа да се приложат при по-тежките борци. Много му се удивлявам и като човек. Винаги поддържа състезатели, беседва с тях. Моят брат Рамазан към този момент няколко медала завоюва, не е пропуснал да се обади, да го поздрави, да поговорят. Феновете имат доста огромно почитание към него. Легенда ", сподели Рамазнов.

" Последните дни страстите са доста приятни. Всички показват голямо почитание и правят оценка, достижението. Но не се усещам воин. Въпреки всички тържества съумях и да потренирам, не тъй като би трябвало, а тъй като желая и тялото ми го желае. За Украйна завоювах европейска купа, желая в този момент да направя същото и за България, а по-късно да стана и международен първенец ", показа Новиков.

От страната първенците ще получат по 250 000 лв.

/ Георги Димитров, DarikNews.bg

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР