Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в

...
Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в
Коментари Харесай

Олимпийци и дипломати повеждат Велошествието „София кара колело“ в събота пред Парламента

Олимпийските митове Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият гений в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в Пьонгчанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на Велошествието и Велокарнавала тази събота от площад Народно заседание до Южниа парк. Събитието се провежда за втора поредна година от София – Европейска столица на спорта, Център за градска подвижност и Столична община под мотото „ София кара колело “.

Участниците и искащите да ги поддържат се събират от 10 часа край паметника на Цар Освободител, а стартът е тъкмо в 11.30 часа. Колоритната колона ще премине по маршрут около Перловската река до Южния парк,
където предстоят доста надпревари, концерти, танци, викторини и занимателни игри с награди.

„ Ден преди Цветница, желаеме дружно да покажем по какъв начин нашият град може да бъде още по-цветен, по-екологичен и чист, “ съобщи на Пресконференция през днешния ден Йоана Христова - зам.-кмет на София по направление „ Зелена система, екология и земеползване”.

Проявата ще бъде част от акцията на Столична община „ Мисли чисто “, в която известни хора – общественици, спортисти, музиканти, одобряват предизвикването в рамките дневно или седмица да слязат от личния си автомобил и да се возят с градския превоз, като в това време споделят своите усещания в личните си обществени канали с обединен хаштаг.

„ Приветстваме всяка опция на колите, а велосипедите и ходенето пешком са чудесна опция да създадем нашия град по-чист и зелен. В София към този момент има построени 55 км вело алеи, част от тях са в парковете, които са на повърхност над 22 000 дка. До края на годината чакаме стартирането на системата с 33 стоянки за колела из целия град “, сподели още Христова.

На срещата с медиите в ИнфоЦентър София2018 участваха още Йордан Йовчев, Алберт Попов, Анатоли Илиев – орг. секретар на София – Европейска столица на спорта, общинският консултант Николай Николов и други Анатоли Илиев срещна присъстващите с повече детайлности към идното в събота събитие.

„ Като дребен доста боледуват и това бе повода да стартира да се занимавам със спорт. Започнах да карам постоянно ски, велосипед, използвах всяка свободна минута да спортувам. Оттогава съвсем не болен съм. За това в този момент на драго сърце се включвам в самодейността на Столична община и София – Европейска столица на спорта “, сподели Алберт Попов, който преди два месеца завоюва бронз на Световното състезание по ски за младежи.

Алпиецът бе подсилен от Йордан Йовчев, легендата на международната гимнастика по традиция повежда Велошествието в българската столица. „ Искам да благодаря на Столична община и на София2018 за поддръжката и ресурса освен по тази самодейност, а и в другите планове, които дават на столичани и гостите повече благоприятни условия за спорт и деен, здравоскловен метод на живот. Очакваме ви в събота на един прекрасен празник край Парламента и след това в Южния парк “, сподели още Йовчев.

Организаторите са обезпечили доста аниматори, които ще оказват помощ на всички искащи да вземат участие във Велокарнавала да украсят своите колела. След идването в Южния парк ще има и специфични състезания за най-хубава визия, за най-атрактивно каране на велосипед и така нататък Там ще се провеждат и доста занимателни игри, надпревари за децата с МТБ ХСО, екоигри за малчуганите и анимация, проби на колела и на артикули за деен живот, томболи с награди.

Ето и програмата за събота:

10.00 ч. Записване за велошествието и карнавална декорация
11.30 ч. Старт на Велошествието и Велокарнавала
12.00 ч. Пристигане на колоната в Южния парк
12.15 ч. Състезание за децата с МТБ ХСО (БКЛ)
12.15 ч. Планинско колоездене за децата с DRAG
12.15 ч. Състезание по тичане 5кмRun
12.15 ч. Спектакъл на възпитаници на сцената
12.15 ч. Томбола с игри и награди за участниците
13.30 ч. Велообучение и сигурност за деца с DRAG
13.30 ч. Награждаване на призьорите в надпреварите

Водещи на занимателната стратегия ще бъдат Йоана Драгнева и Илия Илиев.

В шествието ще се включат и доста представители на посолства в България. Досега удостоверение има от дипломатите на Дания, Германия, Холандия и други

Стягайте велосипедите и елате в събота на площад Народно заседание с цел да отбележим с Велошествието и Велокарнавала фактическото настъпване на пролетта. Събота, 31 март, 10 часа край паметника на Цар Освободител.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР