Олимпийските игри в Токио могат да се състоят, дори ако

...
Олимпийските игри в Токио могат да се състоят, дори ако
Коментари Харесай

Бах: Олимпиада ще има и без да бъде открита ваксина срещу COVID-19

Олимпийските игри в Токио могат да се състоят, даже в случай че в този миг няма ваксина против ковид. Това съобщи президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. Своето заявление Бах направи в хода на видеоконференция с организационния комитет на Игрите, държавното управление на Япония, управляващите в Токио и Координационната комисия МОК.

"Ние виждаме, че спортът постепенно, само че решително се завръща. Голям брой надпревари по разнообразни спортове към този момент бяха сполучливо извършени, в това число мачове и такива комплицирани мероприятия като "Тур дьо Франс ". Това демонстрира, че може безвредно да се провеждат надпревари и без ваксина ", добави Бах.

Президентът на МОК също по този начин означи, че имунизацията, утвърдена от Световната здравна организация (СЗО), може да се появи през първата половина на 2021 година. "Имаме обнадеждаващи вести за създаването на ваксини. Цялата тази работа ще продължи до началото на Олимпийските игри. Тази рецесия ще ни принуди да бъдем гъвкави и подготвени да се жертваме ", заключи той. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат през лятото на 2020 година, само че поради пандемията те бяха отсрочени за интервала 23 юли - 8 август 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР