Олимпийските игри в Париж през 2024 година разкриха талисмана си

...
Олимпийските игри в Париж през 2024 година разкриха талисмана си
Коментари Харесай

Олимпийските игри в Париж през 2024 година разкриха талисмана си

Олимпийските игри в Париж през 2024 година разкриха талисмана си - две червени фригийски шапки, които са кръстени " Фриж " и са знак на Френската гражданска война и надлежно на републиката и на равенството. Това е мека алена шапка с конична форма, носена от Мариана, разкри организация " Франс прес ".

Плюшените играчки са направени в Китай, както и " голяма част от плюшените играчки, продавани във Франция ", акцентират уредниците на Игрите.

Очаква се, приходите от мърчайдайзинг да бъдат към 127 милиони евро, като това са предвиждания в бюджета на Организационния комитет, направени още през 2021 година.

Едната от шапките е обута в маратонки, а другата има протеза на единия крайник, което е отпратка към Параолимпийските игри. До момента 65% от талисманите са били животни, като в множеството случаи става дума за мечки.

" Това е специфичен ден за Париж 2025 ", сподели президентът на Организационния комитет Тони Естанге. Фригийската шапка е " позната в целия свят и е показана в изкуството, кметствата и на доста марки ", добави той.

" Имахме предпочитание да бъдем разнообразни и да не изберем животно, а блян. Искаме тези талисмани да подчертаят френския дух ", акцентира Естанге.

В последните месеци уредниците разкриха, че са се съветвали с историци, с цел да създадат история към Олимпийските игри, както и за церемонията по откриването, която ще се организира в река Сена, написа Българска телеграфна агенция.

В последния видео клип се вижда, че мотото на Олимпийските игри ще бъде " Да отворим необятно очи ", като се стопира главно върху историята на XX век, като сред спортните триумфи има и облиците на първата жена ръководител на Европейския парламент Симон Вейл или на студенти, които мятат павета през май 1968 година.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР