Олимпийските игри в Париж през 2024 година имат своя талисман.

...
Олимпийските игри в Париж през 2024 година имат своя талисман.
Коментари Харесай

Французите представиха талисмана си за игрите в Париж през 2024 година

Олимпийските игри в Париж през 2024 година имат своя амулет. Това се две червени фригийски шапки, които са кръстени " Фриж " и са знак на Френската гражданска война и надлежно на републиката и на равенството.

Това е мека алена шапка с конична форма, носена от Мариана, оповестява Франс прес.

" От антични времена до нашата модерна история народите с горделивост са носили тази шапка, с цел да изразят свободата си ", споделят домакините.

Плюшените играчки са направени в Китай, както и голяма част от плюшените играчки, продавани във Франция, акцентират уредниците на Игрите.

Очаква се, приходите от мърчайдайзинг да бъдат към 127 милиони евро, като това са предвиждания в бюджета на Организационния комитет, направени още през 2021 година.

Едната от шапките е обута в маратонки, а другата има протеза на единия крайник, което е отпратка към Параолимпийските игри. До момента 65% от талисманите са били животни.

" Това е специфичен ден за Париж 2025. Фригийската шапка е позната в целия свят и е показана в изкуството, кметствата и при доста марки ", сподели президентът на Организационния комитет Тони Естанге.

" Имахме предпочитание да бъдем разнообразни и да не изберем животно, а блян. Искаме тези талисмани да подчертаят френския дух ", акцентира още Естанге.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР