Олимпийските и параолимпийските игри през 2024 г. ще привлекат милиони

...
Олимпийските и параолимпийските игри през 2024 г. ще привлекат милиони
Коментари Харесай

Париж 2024: Предизвикателствата, разочарованията и очакванията във Франция 200 дни преди старта на Олимпийските игри

Олимпийските и параолимпийските игри през 2024 година ще привлекат милиони души във Франция в границите на четири седмици през лятото, и това не е вест. Официалната гала по откриването на Игрите е на 26 юли в сърцето на града, а точно на площад Конкорд.

Каква е обаче моментната обстановка с бизнеса в Париж и някои от районите в Ил дьо Франс 200 дни преди началото на Летните Олимпийски игри в Париж и какви са настроенията измежду локалните хора?

По последни данни във френската преса, в страната се чака да дойдат към 16 милиона души. Според Туристическата работа от 11,3 милиона гости по време на Олимпиадата, единствено 3,3 милиона ще останат в района за целия интервал. Другите към този момент живеят там или ще дойдат единствено за ден.



Хиляди парижани възнамеряват да изоставен Париж по време на Олимпийските игри точно поради " напора на милиони туристи “, „ тълпите в превоза “, или даже „ несъразмерни цени в питейни заведения и заведения за хранене “, написа Le Parisien.

Наскоро от Асоциацията на потребителите, оповестиха, че междинната цена на нощувка в парижките хотели в навечерието на откриването на Олимпийските игри ще се утрои и ще надвиши хиляда евро.

Събитие от подобен сан сигурно ще окаже голямо въздействие върху стопанската система на страната и най-много в района на столицата. За превоз, настаняване, храна, занимания, сувенири, се предвижда, че ще бъдат изхарчени няколко милиарда евро.

Управител на оживена бирария в центъра на Париж обаче се съмнява, че той и сходни на неговото заведение, ще имат финансова полза, тъй като доста от лоялните му клиенти са споделили, че ще изоставен града по време на Олимпиадата. Прогнозите за икономическото въздействие на Игрите в Ил дьо Франс също са по-скромни, от това на което се надяваха месните поданици в района.

Доволен от събитието е началник готвач в столичен ресторант, който е сключил контракт за подготвяне на храната за управителните лица и техните посетители в неговия ресторант, който нормално затваря в средата на лятото.

„ Мисля, че Олимпиадата е идеалното време за запълване на този интервал, който е може би единственият спокоен в Париж “, сподели той.

Така най-вероятно единствените компании, които сигурно ще завоюват от игрите, са тези, които работят директно по тяхната организация - от заетите в строителни обекти до тези в защитата. Наскоро стана ясно, че са поради Игрите са били разкрити 180 000 работни места.



В Шатору, където ще се проведат надпреварите по спортна пукотевица, хотелиерите също се сбогуваха с илюзиите си за кой знае какви облаги.

Търговците и хотелиерите бяха разочаровани, когато схванаха, че плануванаъа фензона в града се анулира. Първоначално беше планувано тя да се състои на площада на Равноденствието и в градската зала за представления, както и на морската база Бел-Ил, на към трийсет минути пешком от центъра.

Този план беше в основата на „ олимпийската тактика “ на Шатору и нейното кметство за включването на жителите на града в събитието, които няма да могат да участват на надпреварите, както и да бъдат извлечени финансови изгоди за локалните търговци.



На конференция при започване на седмицата кметът на Шатору Жил Аверус заяви, че градът не може да си разреши сумата от 800 000 евро нужна за организирането на фензоната.

Така хотелиерите бяха разочаровани от анулацията на хиляди нощувки поради преместването на фензоната отвън техния район.

Аверус увери, че по време на Игрите ще бъдат проведени еднократни събития, които да компенсират огромното тържество.

„ Идеята е да сменяем толкоз огромно локализирано събитие, каквото е фензоната с голям брой дребни такива в града, с цел да покажем смисъла на олимпийските игри и ролята на спорта, както и да дадем опция на нашите поданици, търговци и ресторантьори да се възползват допустимо най-вече от Игрите “, съобщи той.

Какви ще са действителните изгоди от Олимпийските игри ще знаем след техния край, дотогава оставаме в очакване на необятно рекламираната като неповторима гала по откриването на 26 юли, а по-късно и на същинската част – надпреварите на спортистите от целия свят. Париж дава обещание да е величествен и сполучлив хазаин на третата си Олимпиада, само че кой ли е изенадан от това?





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР