Олимпийските и Параолимпийските игри, които ще се проведат в Париж

...
Олимпийските и Параолимпийските игри, които ще се проведат в Париж
Коментари Харесай

Олимпийските и Параолимпийските игри – тема на разговор между спортния ни министър и посланик Жоел Мейер

Олимпийските и Параолимпийските игри , които ще се проведат в Париж през 2024 година – това попадна във фокуса на диалог сред спортния ни министър Димитър Илиев и френския дипломат Жоел Мейер .

Посланик Мейер срещна министъра с провокациите пред Франция при подготовката на идните игри . По думите му и двата форума са извънредно значими за неговата страна, а акцентът при провеждането им ще бъде подложен върху обществената и сплотяваща роля на спорта.

Министър Илиев е изразил убеденост, че Франция ще се оправи чудесно с провеждането на най-големите спортни конгреси и е изтъкнал, че за екипа на Министерството на младежта и спорта /ММС/ е от особена значимост равнопоставеността сред олимпийските и паралимпийските състезатели. В тази връзка е била направена смяна в Наредба №5 на министерството, предвиждаща равнене на еднократните парични награди за паралимпийци с тези за призьорите от олимпийски игри.

Министър Илиев и дипломат Мейер са оповестили подготвеност за бъдещо съдействие в региона на спорта, идното присъединяване на България в Олимпийските игри и младежките действия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР