Олимпийски медалисти по борба от Индия обвиниха ръководителя на местната

...
Олимпийски медалисти по борба от Индия обвиниха ръководителя на местната
Коментари Харесай

Олимпийски медалисти по борба от Индия обвиниха президента на местната федерация и треньори в сексуален тормоз над състезателки

Олимпийски медалисти по битка от Индия упрекнаха ръководителя на локалната федерация и треньори в полов тормоз над състезателки и дадоха обещание да стачкуват, до момента в който централата не бъде разпусната и президентът й не бъде разследван, предава организация " Ройтерс ".

Бронзовите олимпийски медалисти Сакши Малик и Баджранг Пуния, както и шампионката от Игрите на Британската общественост Винеш Фогат, започнаха седящ митинг в столицата Ню Делхи в сряда, дружно с други спортисти, откакто излязоха обществено с обвиняванията.

Те упрекнаха президента на федерацията по битка на Индия Бридж Бхушан Шаран Сингх, който е и член на Народното събрание от ръководещата партия Бхаратия Джаната на премиера Нарендра Моди, в полов тормоз. Сингх отхвърли всички обвинявания против него и сподели, че спортистите нямат доказателства, с които да ги поддържат. Състезателките обявиха, че познават пет-шест националки, които в предишното са били жертви на тормоз.

Спортистките се срещнаха с представители на министерството на спорта и получиха " уверения " за предприемане на съответните дейности, сподели Малик, първата състезателка по битка, спечелила олимпийски орден, пред кореспонденти от мястото на митинга.

" Не получихме приемлив отговор ", добави Фогат.

От Министерството на спорта оповестиха, че ще извърнат " доста сериозен взор върху въпроса " и към този момент е поискало отговор на обвиняванията от федерацията в границите на 72 часа.

Пуния, един от най-хубавите индийски борци при мъжете, Малик и Фогат споделиха, че няма да вземат участие в никакви шампионати, до момента в който не бъдат подхванати съответни дейности и федерацията по битка не бъде разпусната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР