Олимпийската шампионка в спускането от Пьончан 2018 София Годжа претърпя

...
Олимпийската шампионка в спускането от Пьончан 2018 София Годжа претърпя
Коментари Харесай

София Годжа претърпя операция и няма да се върне в алпийските ски до края на сезона

Олимпийската шампионка в спускането от Пьончан 2018 София Годжа претърпя интервенция поради фрактура на крайници след тежко рухване по време на подготовка, поставяйки завършек на сезона си прибързано.

Годжа, която има голям брой съществени пострадвания през цялата си кариера, в Северна Италия.

Италианската федерация по зимни спортове разгласи, че Горджа е претърпяла интервенция в болница в Милано, по време на която е подложен гвоздей в крайници й, прикован със седем винта, с цел да възвърне костите на тибията и малеола (близо до глезена).

Годжа е следващият алпиец, който падна тежко в последните дни след Микаела Шифрин, Александър Омод Килде, Петра Вълхова, Алекси Пинтюро, Корин Зутер и други.

31-годишната Годжа води в класирането за дребната Световна купа в спускането с 89 точки пред Щефани Фениер (Австрия). Тя е четвърта в класирането на супергигантския слалом и пета в общото класиране за Световната купа.

Годжа също падна тежко през 2022 година по време на супергигантски слалом в Кортина д`Ампецо и получи голям брой пострадвания на лявото коляно и крайници, само че съумя да се върне в точния момент, с цел да вземе сребърния орден в спускането на Олимпиадата в Пекин 23 дни по-късно.

Миналата година в Занкт Мориц (Швейцария) тя завоюва втурване, ден откакто счупи два пръста на лявата си ръка.

" Ще се върна и този път ", сподели тя, преди да влезе в операционната зала, съгласно федерацията.

Тази последна травма идва съвсем две години преди Олимпиадата в Милано и Кортина д`Ампецо, която ще стартира на 6 февруари 2026-а.

Миналата седмица Годжа приключи пета в Кронплац за най-хубавия си резултат в великански слалом от повече от шест години. Тя има общо 24 победи на Световната купа.

" Винаги е неприятно, когато един състезател се нарани. София имаше в действителност страховит сезон. Тя беше бърза и се беше подобрила доста в гигантския слалом. Наистина е тъпо, че получи тази травма. Надяваме се, че ще я преодолее по допустимо най-хубавия метод ", сподели президентът на федерацията Флавио Рода.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР