Олимпийската шампионка в спортната гимнастика от Рио де Жанейро -

...
Олимпийската шампионка в спортната гимнастика от Рио де Жанейро -
Коментари Харесай

Симон Байлс заяви, че системата в САЩ се опитва да потули случаи на насилие

Олимпийската шампионка в спортната гимнастика от Рио де Жанейро - Симон Байлс, съобщи, че управляващите в Съединени американски щати са се опитвали да потулят случаите на полово посягане от страна на някогашния доктор на националния отбор на страната Лари Насър.

Той беше наказан на общо 200 години затвор по обвиняване за полово принуждение, тормоз и блудничество. Над 330 девойки и дами подадоха тъжби против него, като Байлс беше една от тях.

Снимка: Reuters - Metropolitan police

Според нея от Асоциацията по гимнастиката на Съединени американски щати и Олимпийския и Параолимпийския комитет на страната са пробвали да потулят случая. Тя изрази и недоверието си към ФБР.

" Не желая друга млада гимнастичка, олимпийски играч или който и да е човек, да изпита ужаса, който аз и стотици други преживяхме, а и продължаваме да изживяваме и до през днешния ден, поради Лари Насър. Ние страдахме и продължавахме да страдаме, тъй като нито една от тези институции, измежду които и ФБР, не направиха нужното, с цел да ни защитят. Заслужаваме отговори. Насър е там, където му е мястото, само че тези, които му го разрешиха би трябвало да бъдат подведени под отговорност. Ако не се случи, това ще продължи да се случва и в други олимпийски спортове ", съобщи Байлс.

Снимка: Reuters - Metropolitan police

В чуването участваха и други гимнастички от националния тим на Съединени американски щати в разнообразни интервали - Али Райсман, Макайла Мароуни и Маги Никълс. Те описаха с детайлности ужасните деяние на Насър.

Момичетата упрекват сътрудниците на ФБР, че са се забавили с разпитите по случая. Година след подадените тъжби против Насър гимнастичките са били привикани да опишат за случилото се. Първоначално разпитана е била единствено Мароуни, а откакто абсурдът придобива известност, се заемат и с останалите показания.

Снимка: Reuters - Metropolitan police

Според представителите на Бюрото за следствие, показанията на девойките ще им оказват помощ за усъвършенстване на работата, а един от проверяващите е уволнен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР