Олимпийската шампионка по спортна гимнастика Суниса Лий каза, че проблем

...
Олимпийската шампионка по спортна гимнастика Суниса Лий каза, че проблем
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Суниса Лий има проблем с бъбреците

Олимпийската шампионка по спортна гимнастика Суниса Лий сподели, че проблем с бъбреците е прекъснал кариерата й в колежа Оубърн, само че тя към момента желае да взе участие на Игрите в Париж идната година.

Американката, която към този момент разгласи проектите си да напусне колежа и да възобнови тренировки на елитно равнище тази пролет, пропусна края на постоянния сезон, шампионатите на Югоизточната конференция и районните NCAA заради това, което разказа като " здравословен проблем отвън гимнастиката ".

Тя разкри в обява в обществените мрежи, че това е обвързвано с проблеми с бъбреците.

" Беше предизвикателство да приключа рано кариерата си в Оубърн, само че съм признателна за цялата обич и поддръжка. Няма да спра да преследвам фантазиите си за квота за Париж 2024. Всъщност това прекарване оформи визията ми за бъдещето. Оценявам цялата обич и поддръжка и желая особено да благодаря на моите лекари, треньори и медицинския личен състав на Оубърн за грижите през това време ", написа американката в Туитър.

Ли стана шампионка в многобоя в Токио 2020, а по-късно стана първата настояща златна медалистка, която се състезава на равнище NCAA, като се възползва от новите правила, позволяващи на колежаните да получават пари, до момента в който се състезават. Ли сподели през ноември, че това ще бъде последният й сезон в Оубърн преди да се концентрира върху подготовката за вторите си олимпийски игри.

" Заради здравето ми медицинският екип не ми позволи да упражнявам и да се състезавам през последните няколко седмици. Благословена съм и признателна, че работя с най-хубавия профилиран медицински екип за лекуване на моя проблем. Фокусът ми сега е моето здраве и възобновяване ", добави американската гимнастичка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР