Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова обяви,

...
Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова обяви,
Коментари Харесай

Ивет Горанова обяви, че трудно намира мотивация, но засега ще продължи кариерата си

Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова разгласи, че от няколко месеца мъчно намира мотивация, само че към този момент ще продължи спортната си кариера.

В събота тя завоюва в категория до 55 кг " кумите " на Световното състезание в унгарската столица Будапеща.

" Шансове към този момент няма и за Игрите в Лос Анджелис 2028. Много тъжно и демотивиращо е, че карате не е олимпийски спорт. Аз още от януари имам проблем с мотивацията и не мога да намеря причина да упражнявам. Доста е мъчно, когато си бил експерт към този момент да не си експерт. Не знам по какъв начин ще намеря мотивация да продължа, времето ще покаже. Но към този момент оставам в спорта. Следващата година има подготовка за Световното състезание, ще вземат участие в шампионатите от Премиер лига, ще пъдя първото място в ранглистата ", сподели Горанова на конференция.

Българката завоюва купата на Олимпиадата в Токио, само че по-късно каратето беше извадено от олимпийската стратегия. В Будапеща тя завоюва сребро след двата си бронзови медала от шампионати на планетата.

" Първо ще благодаря на себе си, че завоювах този орден, въпреки и да не беше това, за което отидох. Имах много тежка година, случиха се много промени, неща, които не се схващат от хората. Благодаря на федерацията, не постигнахме задачата международна купа, само че играхме исторически край. Малко не ми доближи на финала да сбъдна една от фантазиите си, само че ще го погледна позитивно, че към момента нямам международна купа и това ще ми е мотивация да продължа напред и да стигна и до този връх. Искам да изкача всеки един връх в този спорт, тъй като по този начин ще бъде запаметяващо се и велико за мен ", добави Горанова.

На полуфиналите в Будапеща българката победи огромната си съперничка Анжелика Терлюга в повторени на финала от Токио, само че на финала загуби от туркинята Туба Якан.

" Беше доста забавно съревнование, имаше огромен интерес към полуфинала с украинката Анжелика Терлюга, доста страсти изхабих, с цел да печеля тази среща и може би не ми останаха страсти и сили за финала. Аз се усещам към този момент доста по-опитна, разбирам каратето по-добре. Благодаря на моята треньорка Йована Прекович, че беше до мен от самото начало. С нея имаме проекти и цели за бъдеще ", сподели още международната вицешампионка.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР