Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио през 2020

...
Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио през 2020
Коментари Харесай

Ивет Горанова иска България да стане световен център на каратето

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио през 2020 Ивет Горанова съобщи, че изпраща сполучлива 2003 година в персонален и в професионален проект. Тя е удовлетворена от постигнатите резултати, само че добави, че желае да реализира всеки връх в спорта.

Преди ден плевенчанката завоюва квота за Световните игри на неолимпийските спортове и дисциплини в Китай през 2025 година, а през днешния ден получи премията за състезател на месец октомври, когато завоюва сребърен орден на Световното състезание в Будапеща. Тя получи 13 гласа от спортните редакции и остави зад себе си Владимир Зографски, който има 7 гласа, откакто завоюва лятната верига Гран При по ски скокове.

" Искам да благодаря на всички публицисти, които са дали своят вот за мен. Благодаря за доверието! Благодаря на Министерството на спорта, на федерацията по карате и на всички, които са до мен, оказват помощ ми и вървим дружно напред. Благодаря най-много на моята треньорка Йована Прекович, с която направихме една добра година. Изпращам я тази година сполучливо в персонален и в професионален проект ", сподели шампионката.

" Беше една шарена година, тъй като започнахме доста тежко с травми, не бях във форма, играх в друга категория. Успехът за мен е, че съумях да си върна равнището. Това е и една сребърна годината, тъй като останах втора на Европейските игри и на Световното състезание. Винаги отивам за златото, само че не постоянно се получава. Може и аз да не съм го заслужила, може да съм позволила неточности, само че работя непрекъснато. Приемам я тази година като мотивация - върховете предстоят, което ме държи будна и гладна за победи. Имам доста хрумвания в главата си за бъдещето, само че работя една по една ", добави Горанова.

" За Световните игри, щастлива съм, че взеха квота, тъй като класирането за тях става извънредно мъчно. Само осем състезателки от целия свят могат да вземат участие. Второто място на Световното състезание ми даде тази сигурна квота. Миналата година участвах на такива Световни игри в Съединени американски щати, само че не съумях да се показва на равнище и, несъмнено, съм леко разочарована от това.

Искам да се поправя и да завоюват златото и в това съревнование, тъй като желая да реализира всеки един връх в този спорт. Преди това има други върхове, други цели, които да реализирам. Прекалено е надалеч това съревнование. Догодина има Европейско състезание. То ми е съществена цел за годината. Искам да стана европейска шампионка. Има четири Премиер лиги, на които вземат участие единствено топ 32 от ранглистата. Ще диря най-високо класиране ", сподели още тя.

Мечтата на Ивет Горанова е България да стане международен център по карате. Идеята й е у нас да дойдат на подготовка най-хубавите състезатели на планетата.

" Моята концепция е да станем център на каратето в света, което ще бъде доста по-престижно и по-добре за нас. Идеята е с изключение на семинарите, които вършим, да стартираме да вършим и лагери, огромни шампионати, надпревари и да събираме най- положителните каратисти в света ", сподели още олимпийската шампионка.

" Това е поредна победа за Ивет, следващ мотив за горделивост за БНФКарате. тя е образец за един съумял младеж и е дипломат на положителното. Пожелавам й все по този начин да продължава да печели ", сподели Димитър Спасов, член на Управителния съвет на федерацията.

Старши треньорът на националния тим Борислав Иванов също е удовлетворен от постигнатото през годината.

" Тази година Ивет мина през сложни интервали първоначално, само че направи един неповторим свършек - край на Световното състезание, Мога да й пожелая единствено триумфи. След олимпийското злато остана единствено европейското и международното ", сподели Иванов.

" Карате е един от най-масовите спортове в света, конкуренцията е брутална, жестока. Ние имаме извънредно млад тим, а състезателите се показват на равнище. Ивет е огромна мотивация за всички тях. Забелязва се напредък, израстване, имаме капацитет ", добави треньорът.
 Ивет Горанова призна за проблеми с мотивацията
Ивет Горанова призна за проблеми с мотивацията

поради отпадането на каратето от олимпийската програма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР