Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет

...
Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет
Коментари Харесай

Ивет Горанова и Стела Енева подкрепиха проекта „Доброволци за спорта“

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет Горанова и трикратната олимпийска вицешампионка във хвърлянето на диск и тласкането на гюле от параолимпиадите в Пекин и в Лондон Стела Енева поддържаха плана „ Доброволци за спорта “ проведен от Сдружение „ Спортен клуб Файтърс – Национална спортна академия “ в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

„ Поздравявам всички доброволци за техните действия и начинания. Пожелавам ви да бъдете здрави и да сбъднете всичките си фантазии. Продължавайте да бъдете положителни хора и да помагате на всички към вас„, сподели Ивет Горанова и поддържа хората с огромни сърца, които са значима част от организацията на всяко едно огромно съревнование.

„ Нека тези, които се занимават с доброволчество не престават да вършат положителни каузи. Не е значимо какъв брой пъти ще паднеш, а е значимо какъв брой пъти ще се изправиш по-късно, а тъкмо в този миг до теб е належащо да има един непосредствен човек, който да ти помогне„, добави Стела Енева.

Сдружение, “Спортен клуб Файтърс – Национална спортна академия “ осъществя плана „ Доброволци за спорта “ в партньорство с Министерството на младежта и спорта по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 година според контракт № 25-00-64/18.07.2023 г. Целта на самодейността е придобиване на обществени пълномощия и умения от младежи за обществено включване посредством доброволчески действия в спорта, както и поощряване на общественото включване на младежи и повишение на тяхната гражданска интензивност за присъединяване в локалното развиване на спорта посредством ангажиране с доброволчески начинания.

По особено създадена интегрирана стратегия за образование на доброволци през месец февруари 50 младежи от цялата страна взеха присъединяване и минаха сполучливо обучителния курс. Проектът съчетава обичайни и съвременни цифрови способи за мотивация и образование като интерактивно образование, модерни способи за поднасяне на наличие в динамичното ни всекидневие, мотивационен клип и цифрови подкасти, които ще подтикват инициативността и изявата на младежите.

Основен приоритет на Програмата е основаване на удобни условия за младите българи посредством поощряване на интензивно включване на младежите, тяхната разпоредителност и осведоменост, неофициално обучение и образование, учене през целия живот, иновативност, творчество, взаимност и съпричастност.

Програмата планува финансиране на юношески действия по следните основни области: юношески действия и младежка работа, юношески начинания и акции, еднакъв достъп до юношески действия за младежи от дребни обитаеми места и възстановяване на изискванията по младежката инфраструктура.

При осъществяване на Програмата, за всяка година от осъществяването й, следва да бъдат обхванати не по-малко от 20% от младежите, достигнати в това число посредством информационни акции и обществени мрежи и медии. Делът на младежите, взели участие в директни действия по Програмата, ще бъде 2,5% (съгласно формалните данни на Националния статистически институт за съответните години). Проектите следва да обзет 10% от младежите в страната с по-малко благоприятни условия и 30% от дребни обитаеми места. По Програмата ще бъдат обхванати 100 юношески служащи и ще бъдат актуализирани 16 юношески пространства.

boec.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР