Олимпийската шампионка по бокс от Игрите в Токио - Стойка

...
Олимпийската шампионка по бокс от Игрите в Токио - Стойка
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Най-добре ми е сред децата, в залата

Олимпийската шампионка по бокс от Игрите в Токио - Стойка Кръстева, към този момент е влезнала в ролята си на треньор на деца, тръгнали по нейните стъпки. След най-важния състезателен конгрес в Токио, тя постави завършек на дейната си спортна кариера и към този момент е ментор в боксов клуб " Локомотив " София.

" В залата, измежду децата, ми е най-добре. Усещането е необикновено, изключително когато на обещано съревнование нещата се получат по най-хубавия метод за всяко дете. Те са доста чисти, показват си страстите без задни мисли. Когато видиш тяхното благополучие, това е необикновено ", съобщи Кръстева.

" Най-големият смисъл е децата да спортуват. Без значение дали е бокс или нещо друго. Спортът е здраве, построява ги като хора, като персони, като характери. Учи ги на усърдие, да не се предават, каквито и компликации да срещнат. В днешно време животът е много сложен. Ако не са толкоз борбени посредством спорта, в животът ще им е много мъчно. Съветвам ги да бъдат положителни хора ", добави боксьорката.

Снимка: Lap.bg

Очаквано олимпийската шампионка завоюва наградата за Спортист номер 1 на Обединени спортни клубове " Локомотив " София.

" Изключително съм щастлива от това самопризнание, тъй като не е единствено към мен, а и към екипа. Не мога да привикна. Доста непознато ми е ", сподели тя.

В топ 10 за 2021 година влязоха още Снежана Граматикова - джудо, Христина Зашева - волейбол, Даниел Кирилов - бокс, Ивайло Димитров - джудо, Георги Стоев - бокс, Габриела Гигова - самбо, Радина Томова - художествена гимнастика, Вероника Железова - тенис и Константин Костов - бокс.

Снимка: Lap.bg

Треньорът на Стойка Кръстева Борислав Георгиев бе награден за номер 1 измежду сътрудниците си в клуба за 2021 година, а тимовете по баскетбол за кадети и кадетки също бяха отличени.

Индивидуални награди получиха Данаил Тодоров за спортно дългоденствие, а Златина Миланова и Красимир Иванов за спортни триумфи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР