Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков
Коментари Харесай

Ивет Горанова: Щастлива съм, че всички оценяват труда ми

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков бяха наградени за състезател и треньор номер 1 на годината на Българска Национална Федерация Карате. Церемонията се организира в Музея на спорта на Националния стадион " Васил Левски ".

" Сега е най-лесната и приятната част. Щастлива съм, че всички правят оценка този труд, който съм положила и триумфите, които реализирах. За мен това е огромна чест и почитание към самата мен и към цялата българска федерация по карате. Надявам се да продължаваме в същия дух и за напред ", сподели Горанова след церемонията.

" Както доста бързо, по този начин и доста постепенно измина тази година, тъй като прекомерно тежка беше подготовката, освен за олимпиадата, само че и за международното състезание. Чакаш един ден да пристигна и всеки ден мислиш за него. Минахме през доста провокации, доста компликации, доста позитивни и негативни страсти. Всичко беше едно огромно премеждие и аз съм доста удовлетворена от това по какъв начин мина тази година ", добави каратеката.
 Снимка 556854
Източник:

БНФКарате има упоритостта този спорт да се учи в учебните заведения у нас.

" Аз мисля, че каратето би трябвало да се учи във всяко едно учебно заведение, тъй като децата имат потребност от този спорт. Това не е единствено спорт, а е бойно изкуство и ще ги научи на главните правила и неща от живота. аз съм доста щастлива, че децата сега ме виждат като воин. на тях това им липсва, да имат човек, който да желаят да са като него и да се стремят да реализират неговите триумфи ", разяснява Горанова.

Нейният персонален треньор Ангел Ленков също е удовлетворен от постигнатото през годината.

" Радостен съм, достойнството е огромна. Хората, които сега ги няма тук, само че имат голяма заслуга, желая да им благодаря. Това са другите треньори на националния тим, нейните съотборници, фамилията и доста другари също имат дребна парченце в тези медали. Голяма наслада е, това е една сбъдната фантазия! Когато я видя на стълбичката толкоз щастлива и аз се изпълвам със благополучие. Другото възприятие е национална горделивост! ", сподели Ленков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР