Олимпийската шампионка на България в каратето - , спечели бронзов

...
Олимпийската шампионка на България в каратето - , спечели бронзов
Коментари Харесай

Ивет Горанова зарадва България с медал и от Световното първенство

Олимпийската шампионка на България в каратето - , завоюва бронзов орден от Световното състезание, което се организира в Дубай.
В разногласието за оценката в категория до 55 кг тя се наложи над Дженифър Уорлинг от Люксембург с 4:1 точки. Нашето момиче поведе с 1:0 небрежно, само че позволи равнене в хода на дуела. 17 секунди преди края Ивет си завоюва нови три точки и до края не разреши на съперничката ѝ да се върне в срещата.
Това бе втори орден за 21-годишната Горанова, която е родена в Долна Митрополия, Плевенско. Преди три години тя също сграбчи бронза на Световното състезание в Мадрид, а на Европейските игри в Минск (2019 г.) завоюва купата. В Гуадалахара, също през 2019 година, българката приключи трета на Европейското състезание!
" Щастлива съм от бронзовия орден, макар че бяхме пристигнали за златото. Това е огромен триумф, след Олимпиадата нямах доста време за отмора, само че и мъчно се концентрирах, тъй като бях доста задоволена след Токио ", съобщи Ивет пред " Българска национална телевизия " и добави:
" Не желаех да мисля за самата среща, а просто да се възстановя прочувствено и физически. Последните няколко дни бяха доста тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех само за успеха и, че тя е моя. Беше невероятна година, уповавам се да не преставам да имам триумфи ", приключи прелестната ни каратистка.
В тази можете да си припомните по какъв величествен метод Ивет Горанова бе посрещната на Летище София през лятото след златото в Токио!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР