Олимпийската ни шампионка в каратето от Игрите в Токио през

...
Олимпийската ни шампионка в каратето от Игрите в Токио през
Коментари Харесай

Ивет Горанова: Изпращам успешна година в личен и в професионален план

Олимпийската ни шампионка в каратето от Игрите в Токио през 2020 Ивет Горанова желае България да стане международен център по карате, като концепцията ѝ е у нас да дойдат на подготовка най-хубавите състезатели на планетата.

Преди ден българката завоюва квота за Световните игри в Китай през 2025-а година, а през днешния ден получи премията си за състезател на месец октомври, когато извоюва сребърен орден на международното състезание в Будапеща.

" Искам да благодаря на всички публицисти, които са дали своят вот за мен.Благодаря за доверието, специфични благодарности и на пресклуб България за това, че всякога отразявате на равнище моите резултати, следите ме и ме подкрепяте. Благодаря на Министерството на спорта, на федерацията по карате и на всички, които са до мен, оказват помощ ми и вървим дружно напред. Благодаря и на господин Спасов за поддръжката най към този момент и на моята треньорка Йована Прекович, с която направихме една сполучлива година. Изпращам я тази година сполучливо в персонален и в професионален проект ", стартира Горанова.



Носителката на златен олимпийски орден в каратето от Токио 2020 не скри още упоритостите си да се бори за купата на Световните игри в Китай след две години, само че в това време очерта задачите си за идващия сезон, като описа малко повече и за проектите ѝ България да се трансформира в международен център, който да събира най-хубавите каратисти в света.

" За Световните игри, щастлива съм, че взеха квота, тъй като класирането за тях става извънредно мъчно. Само осем състезателки от целия свят могат да вземат участие. Второто място на международното състезание ми даде тази сигурна квота. Миналата година участвах на такива Световни игри в Америка, само че не съумях да се показва на равнище и, несъмнено, съм леко разочарована от това. Искам да се поправя и да завоюват златото и в това съревнование, тъй като желая да реализира всеки един връх в този спорт ", показа олимпийската ни шампионка.

" Преди това съревнование имам други върхове, други цели, които да реализирам. Прекалено е надалеч това съревнование. Догодина има европейско състезание. То ще ми съществена цел за годината. Искам да стана европейска шампионка. Има четири Премиер лиги, на които вземат участие единствено топ 32 от ранглистата. Ще диря най-високо класиране с цел да стана Гранд уинър на годината. Моята концепция е да станем център на каратето в света, което ще е доста по-престижно и по-добре за нас. Идеята е с изключение на семинарите, които вършим, да стартираме да вършим и лагери, огромни шампионати, надпревари и да събираме най- положителните каратисти в света ", сподели още Ивет Горанова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР