Олимпийската ни шампионка на двойка скул при жените от Игрите

...
Олимпийската ни шампионка на двойка скул при жените от Игрите
Коментари Харесай

Светла Оцетова пред БНТ: Пловдивският гребен канал е абсолютно конкурентен на останалия свят

Олимпийската ни шампионка на двойка скул при дамите от Игрите в Монреал 1976 Светла Оцетова застана пред камерата на Българска национална телевизия, с цел да разяснява провеждащото се сега международно състезание по гребане за младежи и девойки до 23 години в Пловдив.

Оцетова, която е и архитект на Гребния канал в Пловдив, разяснява за какво " града под тепетата " е желана дестинация за хазаин на сходни планетарни конгреси през годините.

" Пловдивският канал дава едни от най-хубавите условия в света за надпревари и тренировки. Много от състезателите и техните треньори са удовлетворени и желаят отново да дойдат, защото водата е доста бърза поради високата температура. Освен това фактът, че обособените коридори дават равностойни шансове на състезатели също прави по този начин, че огромните шампионати да се организират в Пловдив ", стартира някогашният ръководител на БФ Гребане.

" Ние сме безусловно конкурентни на останалия свят, а с цел да бъдем №1 имаме потребност единствено от спомагателна вода, в която състезателите да разпускат след надпреварата вместо да се връщат още веднъж през спортните коридори. Имаме потребност от паралелен канал ", добави тя.

Пред Българска национална телевизия Оцетова даде оценка и за представянето дотук на българските състезатели по време на шампионата в Пловдив.

" Изгледах доста деликатно всички надпревари, в които имахме българско присъединяване. Винаги когато присъединяване на нашите състезатели беше сполучливо, аз им изпращах приветствени известия, както и на техните треньори, тъй като не може да не се радваме на триумфите. Нашите състезатели упражняват в доста сложни условия спрямо другите тимове. Нашето финансиране е доста надалеч от това, с което разполагат останалите отбори ", приключи Светла Оцетова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР