Олимпийската медалистка по борба от Игрите в Токио - Евелина

...
Олимпийската медалистка по борба от Игрите в Токио - Евелина
Коментари Харесай

Евелина Николова е Спортист №1 на Петрич за 2021 година

Олимпийската медалистка по битка от Игрите в Токио - Евелина Николова, бе определена за състезател номер 1, а треньорът Петър Касабов за най-хубав измежду сътрудниците си в Община Петрич за 2021 година.

Комисия в състав от 8 души, избрана от кмета на община Петрич Димитър Бръчков, взе решението, взимайки поради и онлайн гласуването измежду жителите на община.

За състезател на годината в категория юноши и девойки бе избран Димитър Мазнейков - играч на клуб по планинско колоездене Райдърс Юнайтед (Смолян). При децата за номер 1 бе посочен Иван Янкулски.

Селекционерът на женския народен тим на България по битка Петър Касабов завоюва наградата при треньорите, а тим на годината стана Спортен клуб по бокс Лъвовете.

По предложение на комисията, бяха избрани специфични награди на състезатели от разнообразни типове спорт, както следва:

1.Ненчо Незъров - 67-годишен, занаятчия на спорта, три пъти републикански първенец и притежател на Купата на България с мъжкия тим на ХК Беласица, голмайстор на тима, народен играч по хандбал.

2.Васил Танев – 70-годишен, голмайстор на мъжкия тим на ФК Беласица за всички времена с 253 попадения.

3.Силвия Аздреева - покорила връх Ама Даблам в Хималаите, 6812 м.

4.Димитър Алексов - първи треньор на Серафим Бързаков и Петър Касабов.

5.Димитър Малев - играч на Семеен кодекс Локомотив София, спечелил най-вече медали в границите на една седмица.

За сполучливо партньорство и поддръжка на спорта в община Петрич бяха наградени още Мирослав Гочев - треньор на Евелина Николова в СКБ Ангел Гочев (Созопол) и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, която бе специфичен посетител на тържеството.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР