Олимпийската делегация на Норвегия е взела със себе си над

...
Олимпийската делегация на Норвегия е взела със себе си над
Коментари Харесай

Норвегия помъкна в ПьонгЧанг 6000 дози от лекарство за асматици

Олимпийската делегация на Норвегия е взела със себе си над 6000 дози от лекарство за астматици за ПьонгЧанг 2018, оповестява телевизия NRK. Освен голямото количество от препарата, лекарите на тима са занесли и 10 инхалатора. Норвежката телевизия добавя, че доста спортисти от страната имат лични апарати за поемане на медикаментите.

Норвежката делегация ще разполага на зимните олимпийски игри с 10 пъти повече от медикаментите за астматици от Финландия и доста повече от количествата на тимовете на Швеция и Германия.

От дълги години се твърди, че редица елитни спортисти претендират, че са заболели от астма. Това им разрешава да употребяват медикаменти, в които има препарати от неразрешения лист и се смятат за допинг. Така лекуването на астма се трансформира в законен метод за приемане на стимуланти от страна на спортистите.

" Наистина количеството наподобява доста огромно. Аз разбирам учудването на всички, само че в случай че разделим цифрата на броя на спортистите от нашата делегация, тогава нещата наподобяват напълно естествени. Ние направихме плана, базирайки се на предходните олимпийски игри в Сочи. Длъжни сме да обхванем потребностите на 250 индивида, за които носим отговорност по време на олимпиадата. Не изключвам опцията огромна част от медикаментите да ги върнем в Норвегия след края на игрите ", разяснява ръководителят на здравната работа на норвежките олимпийци Мона Киелдсберг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР