Олимпик Марсилия победи с 2:1 Амиен в мача от последния

...
Олимпик Марсилия победи с 2:1 Амиен в мача от последния
Коментари Харесай

Марсилия надви Амиен, но надежите за ШЛ бяха съкрушени

Олимпик Марсилия победи с 2:1 Амиен в мача от последния 38-и кръг на Лига 1. Макар да имаха известни шанстове за класиране в Шампионската лига възпитаниците на Руди Гарсия остават на 4-ото място в класирането и още веднъж ще се състезават в Лига Европа през идващия сезон. Както е известно, преди броени дни Марсилия загуби финала против Атлетико Мадрид във втория най-престижен европейски клубен шампионат.

Въпреки това марсилци бързо се съвзеха от провалянето и се оправиха с Амиен в последния кръг от шампионата. Всички попадения в срещата паднаха през първата част. Морган Сансон откри резултата в 10-ата минута, Константинос Митроглу удвои в 18-ата, а в 30-ата Муса Конате понижи за Амиен.

Марсилци откриха резултата рано-рано. Още в 10-ата минута Бубакар Камара видя чудесно откъсналия се Морган Сансон, който овладя с едно допиране и би в задачата, в горния десен ъгъл. Вратарят беше беззащитен.

В 18-ата минута Лукас Окампос се подвигна над съперниковата отбрана, с цел да отклони точно центриране към вратата. Опитът му, ориентиран под напречната греда, обаче беше спрян от Режис Гюртнер. Въпреки това топката попадна в Константинос Митроглу, който я заби право в мрежата за 2:0.

В 30-ата минута Амиен понижи изоставането си с попадение с Муса Конате. Той получи съвършено извеждащо подаване от Тома Монкондюи, след което изстреля съвършен удар по трева в средата на мрежата зад тила на вратаря.

Монкодюи пък съумя да си създаде червен картон в 55-ата минута и по този метод да остави отбора си с човек по-малко на терена до края на срещата. Умишлено или не бранителят на Амиен настъпи по прасеца Лукас Окампос, а основният арбитър не се поколеба да му покаже пряк червен картон.

Така Марсилия остави 4-и в класирането с актив от 77 точки, а Амиен е 13-и с 45.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР