Олимпик Марсилия надви Реймс с 2:1 в първия си шампионатен

...
Олимпик Марсилия надви Реймс с 2:1 в първия си шампионатен
Коментари Харесай

Марсилия започна сезона в Лига 1 с победа срещу Реймс

Олимпик Марсилия надделя Реймс с 2:1 в първия си турнирен дуел в Лига 1. Японецът Юня Ито откри резултата за Реймс в 10-ата минута, само че в 26-ата Азедин Унахи изравни. Витиня донесе триумфа на домакините в 79-ата минута.

Марсилци демонстрираха по-силен темперамент и съумяха да извърнат хода на мача, откакто всичко стартира зле. Ранното попадение обърка домакините, само че четвърт час след него самостоятелен пробив на Оунахи и брилянтен удар от близо 25 метра донесе изравняването. От този миг до края за домакините беше по-лесно, макар че тимът на Реймс няма от какво да се срами.

Последните 7 постоянни минути и още толкоз в добавеното време бяха тотално под контрола на гостите, които сътвориха същинска блокада за вратаря Пау Лопес. Хората на треньора Марселино Гарсия Торал обаче устояха.

Същият японски нападател на Реймс вкара топката във вратата на Марсилия малко преди края на първото полувреме, само че то беше анулирано. Съдията прегледа обстановката благодарение на системата за видеопомощ за реферите (ВАР) и там се видя, че тъкмо преди центрирането топката е напуснала очертанията на терена.

Португалският нападател Витиня, който пристигна през януари от Брага, когато се разписа след параболичен удар и подаване преди този момент на Исмаила Сар. /БТА

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР