Олимпик Марсилия и Сент Етиен не успяха да излъчат победител

...
Олимпик Марсилия и Сент Етиен не успяха да излъчат победител
Коментари Харесай

Сент Етиен показа мускули в дербито, Марсилия трепери за второто място

Олимпик Марсилия и Сент Етиен не съумяха да излъчат победител в дербито сред най-титулуваните клубове във Франция. Двата отбора приключиха при реавенство 2:2 в мача от 25-ия кръг на Лига 1. Така „ финикийците” стъпиха изкривено за повторно в границите на последните три мача за състезание. В края на предишния месец Марсилия позволи тъждество с Монако (2:2) и към този момент са единствено на една точка пред „ монегаските” в класирането.

Олимпик Марсилия заема второто място в подреждането и на 11 точки от водача Пари Сен Жермен. Сент Етиен пък, въпреки и да добави точка към актива си, остава 12-и с 30.

„ Финикийците” откриха резултата рано-рано. В 4-ата минута Хироки Сакай откри чудесно добре позициониралия се в наказателното поле Флориан Тувен. Той от своя страна с атрактивна тупалка от воле изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

Само 5 минути бяха нужни на „ зелените” да изравнят резултата. В 9-ата минута Ромен Амума проби отляво и с паралелен пас откри Джонатан Бамба. 21-годишният халф с всички сили се пребори, с цел да пусне към връхлитащия в наказателно поле Кевин Моне-Паке, който преодоля вратаря с мощен шут по тревата.

Единадесет минути по-късно Марсилия още веднъж поведе в резултата. Буна Сар напредна по десния фланг и центрира към наказателното поле. Там Морган Сансон бе изтърван и съумя да стреля, пронизвайки мрежата на Стефан Руфие за повторно в мача.

„ Зелените” възобновиха интригата в мача 15 минути преди края на постоянното време. Бамба центрира към далечната греда, където Роберт Берич съумя да засече с гърди и да прати топката във вратата на южняците за 2:2.

В добавеното време на дуела Тувен замалко да донесе трите точки за отбора си със мощен шут от към 12 метра, само че Руфие показва стрхотен инстикт, с цел да отрази удара му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР