Олимпик Лион посреща у дома в двубой от 20-тия кръг

...
Олимпик Лион посреща у дома в двубой от 20-тия кръг
Коментари Харесай

Лига 1 НА ЖИВО: Лион - ПСЖ 1:1, две греди за ПСЖ чрез Мбапе

Олимпик Лион посреща вкъщи в дуел от 20-тия кръг на френската . Парижани водят безапелационно в класирането на шампионата с 46 точки и ще търсят нов триумф против разочароващия Лион.
Мачът стартира в 21:45 ч. и ще може да го следите .
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Домакините стартираха доста по-организирано срещата и в седмата минута Лион поведе в резултата. Бруно Гимараеш даде прелестен пас с левия крайник към стартиралия Лукас Пакета, чийто удар не остави безусловно никакви шансове на Кейлор Навас.
Това поразгневи ПСЖ, който опита да притисне " хлапетата ", а в 21-ата минута Леандро Паредес шутира мощно от отдалеченост, а Антони Лопес отрази, след което удар на Мбапе профуча настрана.
В 23-ата минута капитанът на парижани Маркиньос видя, че Антони Лопес бе излязъл по-напред от голлинията си и опита да го трансферира, само че аржентинският пазач на Лион се върна с бързи крачки обратно и с върха на пръстите си предотврати гол поради негова неправилност във вратата на домакините.
Натискът на парижани продължи, само че до огромни шансове пред вратата на Лопес не се стигаше. В 38-ата минута Мбапе опита остро подаване за Икарди, само че Лукеба стигна първи до топката и самият той извади шанс, че кълбото не се оплете зад тила на Лопес. В края на първата част Килиан Мбапе завъртя топката към вратата на Лопес, който не съумя да я стигне с ръкавиците си, само че тя се отби в страничната му греда.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Втората част на " Групама " стартира с добре пласиран удар от Лео Дюбоа отляво по земя, само че топката не откри очертанията на вратата на Навас. В ответната офанзива Маурио Икарди получи ужасно центриране отляво и засече топката, само че Кастело Лукеба сложи крайници си пред топката и я почисти в ъглов удар. След него обаче ПСЖ не провежда нищо забавно пред вратата на Лион.
Малко преди да бе минал час игра Бруно Гимараеш пропусна топката сред краката си за Ауар, който изведе ужасно Дембеле против Навас. Нападателят на Лион стреля, само че Кейлор Навас блокира опита му и резервира пасива на ПСЖ единствено един гол.
Четвърт час преди края Джорджинио Вайналдум позволи груба неточност, а Кракре нападна нидерландеца и му открадна с лекост. Той видя вдясно Шерки, чийто изстрел обаче не бе прецизен, с цел да принуди Навас да прави избавяне.
В ответното нахлуване обаче промените на Маурисио Почетино сработиха. Едуар Мишу проби отляво и даде изострен пас по земя, който паралелно пристигна в Тимо Керер. Десният бек шутира, а топката трансферира хвърлилия се на шпагат Емерсон, до момента в който Лопес не съумя да се намеси добре и столичани изравниха резултата - 1:1.
Натискът на ПСЖ се ускори, а осем преди края Килиан Мбапе насочи яростен изстрел от свободен удар отляво по нападението на парижан към вратата на Лопес, само че за повторно в тази среща звездата на вицешампиона натресе гредата на " хлапетата ".
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:
ЛИОН: Лопес, Да Силва, Боатенг, Лукеба, Дюбоа, Емерсон, Какере, Гимараеш, Ауар, Пакета, Дембеле
ПСЖ: Навас, Дагба, Маркиньос, Кимпембе, Мендеш, Ерера, Верати, Паредес, Вайналдум, Икарди, Мбапе


ПРЕДИ МАЧА
Маурисио Почетино няма да може да разчита на огромната си звезда Лионел Меси. Нападателят се болести с ковид в Аржентина, заради което трябваше да остане отвън групата за дуела. На линия е Серхио Рамос, а Хуан Бернат също попадна в състава.
Заразени са още Джанлуджи Донарума, Лейвин Курзава и Юлиан Дракслер, Данило Перейра и Анхел ди Мария. Неймар е контузен, до момента в който Ашраф Хакими и Идриса Гей са на Купата на африканските народи.
В Лион проблемите също са съществени. Част от шампионата на Африка са Ислам Слимани, Карл Токо Екамби и Тино Кадевере. Тиаго Мендес е контузен, а навън заради контузии са още Джейсън Денайер, Синали Диоманде, Лени Проитов и Жеф Реин-Аделаид.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР