Олимпик Лион победи като гост Олимпик Марсилия в дербито на

...
Олимпик Лион победи като гост Олимпик Марсилия в дербито на
Коментари Харесай

Лион захапа Олимпик Марсилия в битката за третото място

Олимпик Лион победи като посетител Олимпик Марсилия в дербито на 30-ия кръг на френската Лига 1. Лион към този момент е с 57 точки на четвъртото място във краткотрайното класирането, единствено на 2 от третия Олимпик Марсилия, който е с 59 в актива си.

Лидер във Франция е ПСЖ с 83 точки, а втори е Монако с 66.

Победата на Лион пристигна с гол в 90-ата минута на Мемфис Депай, който влезе като запаса в 64-ата минута.

Двата отбора направиха завладяващ конфликт, а още в 13-ата минута Димитри Пайе пропусна добра опция за домакините. Отново той в 20-ата пропиля нов късмет. Стив Манданда пък трябваше да се намесва в 28-ата минута след удар на Бертран Траоре от Лион.

Олимпик Марсилия поведе на Олимпик Лион в 31-ата минута на мача. След центриране в наказателното поле, Адил Рами смъкна с глава към Роландо, който не сгреши за 1:0 в интерес на домакините.

Стражът на домакините Манданда още веднъж бе на мястото си след изстрел на Максуел Корне в 40-ата минута, когато топката се удари и в гредата след спасяването на вратаря.

"Хлапетата " изравниха на Марсилия с помощта на автогол на Адил Рами в 42-ата минута на дуела. Така Олимпик Лион направи резултата 1:1 преди почивката. След удар на Максуел Корне, топката се отклони от Рами и влезе във вратата на Олимпик Марсилия.

Гостите излязоха напред в резултата в 52-ата менута, когато Усем Ауар се разписа с превъзходен удар от границата на наказателното поле. Лион продължи да нападна и в 70-ата минута Бертран Траоре получи комфортен пас и стреля, само че Манданда нямаше проблеми да отрази удара.

Олимпик Марсилия върна равенството в 84-ата минута на мача посредством Константинос Митроглу. Митроглу осъществя с глава за 2:2 в срещата.

Футболистите на Лион обаче не се предадоха и в 90-ата минута стигнаха до победно попадение. Мемфис Депай бе прецизен в 90-ата минута на срещата. Антони Лопес вкара топката в игра за гостите, Мариано Диас се пребори за топката и отклони към Депай, който не сгреши за 3:2 в интерес на Лион.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР