Олимпиакос се наложи над Панатинайкос със 73:70 в първия двубой

...
Олимпиакос се наложи над Панатинайкос със 73:70 в първия двубой
Коментари Харесай

Везенков изведе Олимпиакос до първа победа във финалната серия

Олимпиакос се наложи над Панатинайкос със 73:70 в първия дуел от финалната серия в гръцкото баскетболно състезание. Форматът на финалния плейоф е до три победи от пет дуела. Българската баскетболна звезда поведе отбора от Пирея, като се регистрира с 20 точки и 7 битки за триумфа.

Олимпиакос стартира извънредно мощно през цялото време, като поведе с 10:0, а Панатинайкос не се отърси до края на първата четвърт, след която имаше пасив от 12 точки при 14:26. През втория интервал „ алените “ държаха надалеч своя конкурент, като най-малката разлика бе в края на интервала – 8 точки, и задатък от 41:33 за Олимпиакос на полувреметo.

Третата част започва със серия от 7 безответни точки за ПАО, който обаче натрупа нов огромен пасив преди финалните 10 минути баскетбол – 48:61. Панатинайкос продължи със мощната си игра и доближи до равенството в дуела при 66:66, само че от там нататък не съумя да поведе и претърпя проваляне, след положителната игра в отбрана на възпитаниците на Йоргос Барцокас, които победи при 73:70.

Александър Везенков приключи срещата с 20 точки, 7 битки и две асистенции. Томас Уолкъп се регистрира с 13 пункта и 7 асистенции, а Костас Слукас способства за триумфа с 12 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР