Олимпиакос с Александър Везенков в състава си победи със 102:74

...
Олимпиакос с Александър Везенков в състава си победи със 102:74
Коментари Харесай

Нов топ мач на Везенков осигури победа №20 на Олимпиакос в Евролигата

Олимпиакос с Александър Везенков в състава си победи със 102:74 (26:12, 29:23, 26:30, 21:9) Байерн Мюнхен като хазаин в мач от 28-ия кръг на Евролигата. Грандът от Пирея продължава да бъде водач в класирането с 20 победи и 8 загуби в сметката си, а немският отбор е с баланс 11-17.

Българският национал още веднъж изигра съвършен мач, като за малко повече от 20 минути на паркета беше най-резултатен за своя отбор с 18 точки, към които добави 4 битки и 3 асистенции, които му донесоха коефициент на потребно деяние 22.  

Иначе срещата стартира стремително за домакините, които напълно преобладаваха на паркета през първата четвърт, а Александър Везенков още веднъж беше основен " провинен " за огромната разлика от 14 точки, които Олимпиакос изкова за 10 минути игра. Играта като по учебник за баскетболистите на Йоргос Барцокас продължи и във втората четвърт, макар че гостите откриха темпото си и играха равностойно. След почивката немските баскетболисти съумяха да понижат пасива си и да завоюват третата част, само че едвам с 4 точки разлика, което се оказа извънредно незадоволително, с цел да се върнат в мача. Последните 10 минути бяха същинско развлечение за " червено-белите ", които безусловно вършиха каквото си пожелаят на терена и разрушиха противника си. 

Янулис Ларендзакис се разписа с 14 точки за Олимпиакос, по 13 вкараха Томас Уолкъп и Шакил МакКисик. 

За Байерн Мюнхен най-резултатен беше Исаак Бонга с 16 точки. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР