Олимпиакос победи Панатинайкос със 74:61 точки в първия мач от

...
Олимпиакос победи Панатинайкос със 74:61 точки в първия мач от
Коментари Харесай

Везенков с дабъл-дабъл при първата победа на Олимпиакос във финалите в Гърция

Олимпиакос победи Панатинайкос със 74:61 точки в първия мач от финалната серия в гръцкия баскетболен хайлайф. Българският национал Александър Везенков записа дабъл-дабъл, като се регистрира с 12 точки, 10 битки и 3 асистенции за 31:37 минути игра.

През първата четвърт гостите не съумяха да покажат с какво са заслужили мястото си на финала. Играчите на Йоргос Воворас означиха едвам 4 точки и позволиха 23 в своя панер. Именно в първите 10 минути от дуела домакините отвориха разлика, която им обезпечи удобен задатък до края на срещата. Гостите завоюваха втората част, само че въпреки всичко изоставаха с 18 точки на почивката при резултат 20:38.

След паузата гостите бяха по-резултатни и в третата част с една точка, само че по този метод не скъсяваха разликата с нужните темпове. Гостите осъществиха най-резултатната си част в заключителните 10 минути на конфликта, отбелязвайки 23 точки, само че и това не им оказа помощ да избегнат провалянето.

Костас Слукас бе най-резултатен от тима на спечелилите с 16 пункта. Неговият съотборник Мустафа Фал също записа дабъл-дабъл след 14 точки и 10 битки. Джереми Евънс пък записа дабъл-дабъл за гостите след 11 точки и 11 битки.

Следващият дуел сред двата отбора е във вторник (14 юни) от 21:00 часа, като хазаин е Панатинайкос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР