Олимпиадата е като две състезания - първо трябва да се

...
Олимпиадата е като две състезания - първо трябва да се
Коментари Харесай

Христо Маринов: На Олимпиада се броят не квотите, а медалите

" Олимпиадата е като две надпревари - първо би трябвало да се класираш, а по-късно да се реализираш - съобщи Христо Маринов, президент на БФ Борба, на днешната конференция. - Спечелихме седем квоти, съгласно опциите ни, въпреки че ми се искаше още една-две... Но на олимпиада не се броят квотите, а медалите. Затова не съм и напълно последовател на олимпийския принцип, който гласи, че е значимо присъединяване. Важни са медалите! Пожелавам триумф на нашите олимпийци в Токио. И благодаря на треньорите и състезателите за свършената работа дотук ".

На срещата с медиите участва и Айк Мнацаканян, който донесе втора квота за класиците и последната, седма, за българската битка.
 Снимка 530351
Източник:

" Много ме стимулират хора, които не имат вяра в мен - съобщи с усмивка Айк. - Още през цялото време бях сигурен, че ще печеля виза. Благодаря на България, че ми даде този късмет. Благодаря на треньорския екип, който е до мен - Армен Назарян, Бисер Георгиев... С такива хора елементарно се върви напред. Благодаря и на Гриша Ганчев, който постоянно ни оказва помощ, на федерацията ".

Селекционерът Армен Назарян изрази страдание за пропуснатата опция за продобиване на квота в категория до 60 кг. Световният и европейски вицешампион от 2013-а Иво Ангелов бе предпочетен пред Едмонд Назарян за олимпийската подготовка в София, защото младият гений бе с контузия. Но опитният капитан загуби на четвърфиналите, а единствено финалистите взимат визи за Токио 2020.

" Еди повече от месец не беше упражнявал, нямаше време да влезе във форма - сподели Назарян. - Няма по какъв начин да излезе и да се бори с едната ръка.... Но той е млад, ще има още доста международни, европейски шампионати, от които да взима медали ".
 Снимка 530349
Източник:

От на следващия ден класиците се качват на лагер на Белмекен, а от понеделник към тях ще се причислят и кубинците, които ще имат в Токио цялостен тим от шестима борци.

Селекционерът на женския народен тим Петър Касабов, разгласи че до олимпиадата Тайбе Юсеин най-вероятно ще има две надпревари за " сличаване на часовника " - в Полша през юни и в Мадрид през месец юли. Световната и европейска шампионка претърпя интервенция на коляното и от този момент не е взела участие на шампионат.

" Направихме обзор при доктор Хубенов и той сподели, че Таби към този момент е на 100 % подготвена за работа на тепих - разкри Касабов. - От три седмици работим с нея интензивно. Още не може да прави добре коронната си хватка, само че и на това ще му пристигна времето. Иначе е заредена с огромно предпочитание, има въодушевление, напълно друга е. И доста по-уверена е в себе си ".

Касабов съжали, че Мария Оряшкова не съумя да сбъдне фантазията си да отиде на олимпийски конгрес. И добави, че на шампионата в София, тя се е борила със скъсани връзки на коляното. Все още не е ясно дали именитата спортистка ще продължи кариера.
 Снимка 530350
Източник:

" Но пък Мария остана до дъно да оказва помощ на Мими Христова, която завоюва последната олимпийска квота - посочи той. - Пътят на Мими също не беше по никакъв начин лек, през доста компликации мина, само че пък си извоюва квотата безапелационно и съумя да зарадва всички в залата. Благодаря на президента Христо Маринов, който постоянно ни е давал успокоение. И освен на него, на Гриша Ганчев и Валентин Йорданов, които също мощно поддържат цялата българска битка ".

От понеделник лагер на Белмекен стартират и свободняците, които също възнамеряват шампионат в Полша преди игрите в Токио.

За олимпийския конгрес през лятото 38 страни в класическия жанр взеха визи, в свободния при мъжете са 41 страни, а при дамите - 35.
 Олимпийската подготовка бе последна за Иво Ангелов
Олимпийската подготовка бе последна за Иво Ангелов

Благодари на Гриша Ганчев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР