Олигарси и милиардери лудуват във Флоренция и пръскат купища пари

...
Олигарси и милиардери лудуват във Флоренция и пръскат купища пари
Коментари Харесай

Олигарси и милиардери превземат Флоренция

Олигарси и милиардери лудуват във Флоренция и пръскат купища пари за кеф и за вложения в културно – историческото завещание на града на Ренесанса.
С това резюме най-тиражираният италиански ежедневник „ Кориере каузи сера “ стартира дописката си за огромния ваучър, който подвигна във Флоренция в събота Вячеслав Моше Кантор за неговия 65-ти рожден ден. Във визитката на вестника баровецът е показан като паралия с 3,7 милиарда евро пара, колекционер на творби на изкуството, човеколюбец и най-много президент на мощната организация Европейски еврейски конгрес.
А с цел да отпразнува годишнината си на висота, Вячеслав Кантор наел за три дни и против 134 хиляди евро дворецът–символ на Флоренция „ Палацо Векио “. Тоест „ Старият замък “ на български, който през Средновековието е бил резиденция на именитите локални владетели Медичите, а в този момент е представителна постройка на кметството. Но „ Палацо Векио “ е също по този начин музей и картинна изложба, през които всеки ден минават хиляди туристи от целия свят. Само че още в сряда дворецът бе затворен за гости и съгласно очевидци трансфорат в бляскав салон за ястие, пиянство и забава. На която съгласно медиите на Апенините са участвали тъкмо 250 персонално поканени от Вечеслав Кантор именити персони отпред с някогашните министър председатели на Англия и Италия – Тони Блеър и Матео Ренци. За положителното въодушевление пък на купонджиите се грижили цяла вечер американската поп-звезда Кати Пери и Московската филхармония. Що се отнася до подаръците, които Вячеслав Кантор получил за рождения си ден, то съгласно медиите най-големият от тях му бил направил кметът на Флоренция Дарио Нардела. Защото той връчил на съветския олигарх символичния ключ на столицата на Ренесанса, признавайки го по този начин за неин почетен жител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР