Олигархът от ДПС и близък партньор на експремиера Делян Пеевски,

...
Олигархът от ДПС и близък партньор на експремиера Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Пребитият Делян Пеевски лекуван в „Кристал“ и в хотел „Ястребец“, откъдето командва замитането на следите от грабежа

Олигархът от Движение за права и свободи и непосредствен сътрудник на експремиера Делян Пеевски, който се оказа, че е получил над 500 млн от Българската банка за развиване, посредством близки до него компании, се възвръща от нанесения му побой в хотел „ Ястребец “ в Боровец, оповестиха за "Фрог нюз " хора от близкия му кръг.
Първоначално той бил превозен незабавно от Дубай, където се развили неприятните за милионера събития в София от частен аероплан на кипърски предприемач. Откаран бил незабавно в първокласния апартамент в Кристал, в миналото благосъстоятелност на банкера Цветан Василев, а в този момент притежаван от финансиста Емил Хърсев. Защо Пеевски е откаран в парцел на Хърсев, е въпрос с явен отговор…
По тъмна доба, когато се случва това, в жилището е докаран медицински екип, който прави нужните интервенции. Пеевски отказал да бъде настанен в болница, с цел да не се разчуе какво му се е случило, а и за по-голяма сигурност.
Няколко дни по-късно той е откаран в хотел „ Ястребец “, в зимния курорт Боровец, който е на Ангел Палийски, само че мнозина считат, че действителният притежател е точно Делян Пеевски. Там той е в специфичен апартамент с бронирани прозорци и порти, а многочислена защита се грижи за сигурността му. Защо най-големият благотворител, съгласно досегашното ръководство, се крие и от какво се опасява е въпрос, който от дълго време чака отговор. Допреди няма и година Пеевски бе охраняван от Националната работа за защита, само че след скандал за аргументите страната да се грижи за милионера, гардовете от НСО бяха изтеглени.
В „ Ястребец “ Пеевски бил посетен от някои значими фактори в досегашната власт. С тях обсъждал по какъв начин да се прикрият следите на съмнителни публични поръчки, контракти и покупко-продажби. Между тях били многомилионните заеми, отпуснати на близки до него компании от държавната ББР. От свои източници в службите и някои министерства, олигархът схванал, че ще бъдат проверявани и придобиванията на активи от фалираната КТБ, които станали негова благосъстоятелност, както и на основния очевидец по делото „ КТБ “ Бисер Лазов, също и активността на синдиците. Ще бъде тестван и засекретеният контракт сред държавното управление на Борисов и Оманския фонд, който имаше значителен дял в КТБ, само че по време на арбитража в Съединени американски щати двете страни ненадейно се споразумяха. Условията обаче се пазят в загадка. Дали в сделката не влиза строителството на Турски/Балкански поток? Фалирането на „ Булгартабак “, кредитираните му от ББР и контрабандата на цигари също попадат в листата за следствия.
По непотвърдени данни Пеевски е имал и няколко телефонни диалога с някогашния министър председател Борисов. Запознати считат, че точно той е дал съвет на Борисов да прати в неплатен отпуск до есента шефове на секрети служби, с цел да не могат да бъдат уволнени или разпитани за връзки и зависимости с политици и задкулисието.
Голям проблем за Пеевски, Борисов и компания е наличието в служебното държавно управление на човек, който от няколко години работи с партньорски служби по крупни данъчни измами и пране на пари. Предполага се, че посредством него ще излязат на ярко зашеметяващи сметки на наши политици, управленци и магистрати в непознати банки и укрити от тях отговорности към страната.
Според някои медии, през предишния юли, когато Пеевски навършил кръглите 40 години, направил обилен, само че в камерен състав ваучър в хотел „ Ястребец “, на който участвал основният прокурор Иван Гешев. Според зевзеци в мрежата, Гешев бил в региона с цел да бори битовата и проведената престъпност и просто се отбил в „ Ястребец “ да хапне на крайник един сандвич, без да има разбиране, че Пеевски има рожден ден…

"Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР