Олигархът на шайката Кирил Домусчиев, познат повече като Киро Гела

...
Олигархът на шайката Кирил Домусчиев, познат повече като Киро Гела
Коментари Харесай

ТАРИКАТ: Киро Парахода виси с 53 млн. на народа

Олигархът на шайката Кирил Домусчиев, прочут повече като Киро Гела и Киро Парахода, виси с близо 53 милиона лв. на народа, които явно няма желание на върне…

„ На 11 януари 2022 година изпълнителният шеф на Агенцията за обществените предприятия и надзор госпожа Александрова е изпратила писмо до Вас, което касае разпореждане на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, че купувачът на параходство „ Български морски флот “ “KG Maritime shipping ” АД не дължи на ПКК наказателна клауза за несбъднат приватизационен контракт в размер на 26.917 млн. лева от предявената му такава в размер на 52.252 млн. лева

В тази връзка апелирам да отговорите какви съответни ограничения подхваща или ще предприемете Вие и държавното управление, с цел да отбраните държавния интерес, употребявайки всички разполагаеми законови средства. “

Така се обърна към заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев по време на парламентарен надзор.

„ Знаете ли, че управлението на организацията смениха представителя на българското държавно управление в Арбитражния съд? Проверете по каква причина и с какви подбуди, тъй като този представител се е подписал под решение, което не е в полза на българската страна “, попита още той.

Проф. Гечев обърна внимание, че “KG Maritime Shipping ” АД предявява освен, че не желаят да платят 52 млн. лева, само че предявяват искане на 662 246 лева към българската страна за покриване на търговски разноски.

„ Направете съответните промени в държавната организация, защото до момента е очевидно, че те не можаха да защитят държавния интерес.

Предприемете всички юридически вероятни стъпки да отбраните държавния интерес, който надвишава 52 млн. лева “, прикани националният представител от левицата.

Narod.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР