Олигархът Игор Коломойски заяви, че има възможност да се помири

...
Олигархът Игор Коломойски заяви, че има възможност да се помири
Коментари Харесай

Олигархът Коломойски сензационно: Време е да се помирим с Русия, по-силна е от нас

Олигархът Игор Коломойски съобщи, че има опция да се сдобри с Русия за 100 милиарда $. Той опрекна Съединени американски щати за това, че са подготвени да водят война с Русия "до последния украинец ", само че в това време не дават пари на Украйна.

"Можем да вземем 100 милиарда $ от руснаците ", съобщи Коломойски-.

Един от най-богатите предприемачи на Украйна Игор Коломойски загатна, че е належащо страната да скъса връзките си със Запада и да възвърне контактите си с Русия.

"При всички случаи те са по-силни от нас. Длъжни сме да подобрим връзките си. Хората желаят мир, добър живот, те не желаят да водят война. А вие, американците ни карате да водиме войни и даже ни плащате за това ", разяснява в изявление пред New York Times (NYT) Коломойски.

Според него Украйна по този начин или другояче няма да бъде призната нито в НАТО, нито в Европейски Съюз. Затова и не е належащо да се губи време за "празни диалози ".

Бизнесменът признава, че и както преди не изпитва обич към Русия, само че въпреки това Западът е подвел Украйна, откакто не е отделил за нея задоволително пари и не е отворил както би трябвало пазарите си за страната.

"Вместо това Западът - отбелязва Коломойски - просто употребява Украйна за това да отслаби позициите на Русия и е подготвен да води тази война "до последния украинец ".

По думите на предприемача възобновяване на връзките с Русия, която би могла да размени заемите на МВФ, е належащо за възкръсване стопанската система на Украйна.

"Дайте ни пет, 10 години и кръвта ще бъде забравена. Ние ще вземем 100 милиарда $ от руснаците. Мисля, че те биха ни дали тези пари на драго сърце. Какъв по-бърз метод от парите да се решат проблемите и да се възстановят връзките ", разяснява още милиардерът.

Бизнесменът прибавя, че в случай че той е на мястото на президента на Украйна, би почнал следствие във връзка с Хънтър Байдън, синът на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън.

За тази инспекция настоя и Доналд Тръмп по време на телефонен диалог с украинския президент Владимир Зеленски.

Отговаряйки на въпрос дали не се бои, че това би могло да скапе връзките с новия президент на Съединени американски щати, който след изборите през 2020 година би могъл да стане представител на Димекратическата партия, Коломойски е декларирал, че в този случай Украйна би могла да "отиде при Русия ". По думите му по-късно съветските танкове ще се окажат край Краков и Варшава, а НАТО единствено ще "подмокря панталонките и ще купува памперси ".

През август Коломойски предложи да бъдат снети част от наложените по отношение на Русия наказания, в случай че Киев си върне контрола над самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

През юли предприемачът заприказва за това, че спорът в Донбас не е бил иницииран от Русия, а е зародил заради серия от вътрешни аргументи и е бил "подготвян 20 години, най-малко от 2004 година ". По-късно в изявление Коломойски разясни, че ролята на Русия в развиване на гражданския спор на територията на Донбас въпреки всичко е огромна.

Експерти на списанието Форбс оцениха положението на Коломойски през есента на тази година на 1, 1 милиард $, поставяйки го на шесто място в листата с най-богати хора в Украйна.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР