Олга Николаевна Романова, най-голямата дъщеря на последния император на Руската

...
Олга Николаевна Романова, най-голямата дъщеря на последния император на Руската
Коментари Харесай

Три истории за нещастна любов: Защо Николай II не позволи на дъщерите си да се омъжат

Олга Николаевна Романова, най-голямата щерка на последния император на Руската империя Николай II, живее доста къс живот. Тя е единствено на 22, когато се сбогува с този свят. В нощта на 16 против 17 юли животът на Великата херцогиня, както и на цялото й семейство, са трагично отнети. 

Според неписаните закони от това време да си мома на 22 към този момент е много късно. Въпреки това Николай II не бърза да я омъжва и счита щерка си за прекомерно млада.  
                             

Олга е пряма, почтена, упорита и сприхава. Тя е добра, само че от време на време груба в държанието си. Казват, че момичето наподобява на татко си Николай II. Той от своя страна даже мисли да направи Олга правоприемник на трона (тогава Алексей Романов към момента не е роден). През своите 22 години младата принцеса въпреки всичко съумява да разбере какво съставлява мистериозното възприятие „ обич “. 

Още на 9-годишна възраст нейният братовчед, принц Джон Константинович, който е със 7 години по-голям от нея, я хареса. Ако смятате, че родовата им връзка може да бъде спънка за съюза, сте в неточност. Бракът с близки родственици е напълно естествена процедура за това време. Тази история обаче не просъществува.  

Най-вероятно първата същинска обич на Олга обаче е лейтенант Павел Воронов. Олга се среща с него на кралската яхта „ Стандарт “. Той е назначен в екипажа на най-престижния транспортен съд на империята след подвизите си в Сицилия. Същата година се случва известното земетресение в Месина и 25-годишният мъж героично избавя италианци от руините.  
                             

Императорът постоянно пита Павел по какъв начин е, а Олга слуша със спотаен мирис. Вироглавата принцеса е сериозна към него. Тя подцени всякакво благовъзпитание. На балове танцува единствено с Павел, кани го да играят тенис и да върви с него на планински разходки.  

Личният й дневник е пълнен със буйни слова за този хубав офицер с очарователни тъмни очи. „ Толкова е непоносимо без него. Ужасно е, празно е. “ , страда тя. 

Тогава родителите схващат. Безполезно е да приказват с упоритата Олга. Трябва малко да натиснат Павел. Самият той не схваща по какъв начин безусловно за няколко дни се дами за напълно друга Олга - графиня Клайнмихел. Олга Романова, дъщерята на императора, по този начин и не се омъжва. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР