Олеся Илашчук призова партньорите на Киев да ускорят предоставянето на

...
Олеся Илашчук призова партньорите на Киев да ускорят предоставянето на
Коментари Харесай

Посланичката на Украйна у нас: План А ще сработи, догодина ще е победна за нас

Олеся Илашчук прикани сътрудниците на Киев да ускорят даването на муниции, да дадат оптимален брой бойни безпилотни летателни апарати, да обезпечат далекобойни ракети с обхват над 300 км и да прехвърлянт замразените съветски активи на Украйна

Втора Нова година посрещат украинците под сирените на войната, а посланичката на Украйна у нас Олеся Илашчук се оплака, че до момента в който целият свят чества събирането на фамилии " незаконният режим на Русия стартира безпощадна офанзива, изстрелвайки над 500 ракети ". Това бе най-мащабното въздушно нахлуване от незаконната война на Русия против Украйна. От 29 декември до 2 януари Русия стреля с ракети и дронове против мирните жители ", съобщи тя пред Нова тв. Според нея офанзивите били в празничните дни, с цел да вгорчат празниците на украинците и да причинят повече болежка. 

Сънародниците й не употребили фойерверки, тъй като свързвали звука единствено с война и зверства.

" Ние ще победим. Украйна ще победи ", настоя Илашчук. Според нея руснаците са се пробвали да извърнат вниманието към Израел, само че не са съумели. Все още сме в дневния ред, отговори тя на въпрос дали са забравени поради протичащото се в Украйна.

" Вярваме, че нашите сътрудници и съдружници ще продължат да ни поддържа и в бъдеще. Призоваваме ги да ускорят даването на муниции. Важно е да дават на Украйна оптимален брой бойни безпилотни летателни апарати, да обезпечат далекобойно ракети с обхват над 300 км. Призоваваме да решат за прехвърлянето на замразените съветски активи на Украйна, това също е значимо ", настоя посланичката като изиска усилване на натиска към Москва.

" Както сподели министърът ни - нямаме проект Б. План А ще сработи. Имаме религия и вяра, имаме вяра, че ще ни поддържат. Надяваме се, че следващата година ще бъде победна за нас ", съобщи украинската посланичка.

Пожелавам на България да е още по-успешна на всички нива, съобщи Олеся Илашчуки и пожела " мир, доста мир ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР