Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана

...
Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана
Коментари Харесай

Данилов призна, че Украйна стои зад последния атентат на Кримския мост ВИДЕО

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (СНБО), удостовери, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е забъркана в офанзивата на Кримския мост на 17 юли. Това заяви Данилов в изявление за държавния ефирен канал Рада.

Според Данилов украинската войска неведнъж е демонстрирала, че доста съветски обекти, които са били считани за „ неприкосновени “, в действителност са военно уязвими.

„ Това е Кримският мост, за който загатнаха представители на нашата работа за сигурност, които са взели участие директно и в първия, и във втория случай “, сподели Данилов.

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита напомни и думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, че войната ще премине на територията на Русия. В същото време той акцентира, че Украйна не е забъркана в последните детонации в Москва, породени от офанзива с дрон.

„ И в случай че сте виждали избрани събития, които от време на време се случват непосредствено в Москва, имайте поради, че съветските партизани работят чудесно на територията на Руската федерация “, сподели Данилов.



Припомняме, рано сутринта на 17 юли прозвучаха детонации на Кримския мост, тогава съветските медии оповестиха за починали и ранени. Вследствие на разрушаването в региона на дирек 145 се образува огромно запушване и се наложи придвижването по моста да бъде спряно.

В резултат на експлозията е бил развален обсегът на автомобилната част на структурата, тъй че на камионите и колите е било позволено да се движат по заобиколен път, а на изхода от Крим трябваше да стоят в тапи в продължение на доста километри.

По-късно случаят на Кримския мост беше коментиран от Андрей Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата. Според него срутването на мостови структури основава огромни проблеми за логистиката на окупационните войски и дава преимущества на украинските отбранителни сили.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР