Олексий Арестович, съветник в администрацията на украинския президент, каза, че

...
Олексий Арестович, съветник в администрацията на украинския президент, каза, че
Коментари Харесай

Активната фаза на войната свършва в края на април, казва съветник на Зеленски

Олексий Арестович, консултант в администрацията на украинския президент, сподели, че чака дейната фаза на съветската инвазия да свърши до края на април, защото съветското нахлуване към този момент е спряло в доста райони, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Арестович съобщи пред локална телевизия, че Русия към този момент е изгубила 40 % от въоръжените си сили и добави, че съгласно него няма сериозна заплаха от нуклеарна война.

Агенция Ройтерс отбелязва обаче, че не е съумяла да удостовери изказванията на Арестович посредством самостоятелен източник.

Москва упрекна през днешния ден Съединените щати, че пречат на договарянията сред Русия и Украйна, съобщи Франс прес.

" Преговорите са сложни, украинската страна непрекъснато сменя позицията си. Трудно е да се освободим от усещането, че нашите американски сътрудници ги държат за ръката ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в тирада пред студенти от Московския държавен институт по интернационалните връзки, като визираше украинските участници в договарянията.

" Съединени американски щати просто изхождат от правилото, че не е в техен интерес този развой да завърши бързо ", сподели още Лавров.

" Западните страни желаят да играят ролята на медиатори. Не сме срещу тази концепция, само че си имаме червени линии ", посочи съветският министър.

Лавров упрекна Запада, че " залива Украйна с оръжия ", чието предопределение е съгласно министъра допустимо най-вече да удължи сраженията сред Москва и Киев.

Руското министерство на външните работи заяви през днешния ден, че Русия и Украйна два пъти са си разменили пленници след началото на съветското навлизане в Украйна, само че не уточняви датите или броя на пленниците, съобщи Франс прес.

„ Министерството на защитата на Русия провежда всекидневно филантропични коридори и евакуация на цивилни от обитаемоте места. Освен това са осъществени две замени на пленници сред Русия и Украйна “, се показва в официално съобщение на министерство, без да се дават спомагателни детайлности.

В понеделник Татяна Москалкова, делегатът по правата на индивида към Кремъл, загатна за замяна в Украйна на девет съветски пленници за Иван Фьодоров, кмета на Мелитопол, украинския югоизточен град, високомерен от Русия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, запитан през днешния ден по този въпрос, не пожела да отговори.

„ Вече има информация за размяната на кмета на Мелитопол. Други замени няма “, сподели от своя страна вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук, без да прецизира елементи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР