Олександър Усик говори за пъви път за това, че реваншът

...
Олександър Усик говори за пъви път за това, че реваншът
Коментари Харесай

Усик: Ще победя Джошуа заради украинските войници

Олександър Усик приказва за пъви път за това, че реваншът против Антъни Джошуа е и борба за Украйна. Световният първенец в тежка категория признава, че към момента не знае какво да каже на децата си, когато го питат за войната.

„ Децата ми не стопират да ме питат за какво желаят да ни убият? “, признава боксьорът, който се трансформира в народен воин на Украйна, когато предишния септември детронира Джошуа. „ Не желая да им споделям “, добавя боксьорът.

Той взе участие в съпротивата в родината си и трябваше да напусне поста си в отбраната на Киев, с цел да отпътува за реванша против Джошуа. Сблъсъкът сред двамата е на 20 август в Саудитска Арабия.

„ Не желаех да напущам града си. Наистина не желаех да напущам страната си. Но когато отивах в лечебните заведения, където нашите ранени бойци се лекуваха, всички ми казаваха да отида и да се боксирам. Да се удрям за гордостта на Украйна и че ще направя даже повече в случай че се удрям на кръга, в сравнение с там “, разкрива още Усик.

„ Така че желая да донеса наслада на тези бойци. Веднага откакто защитя купите си против Джошуа се връщам в Киев. Трябва да бъда в моята страна “.

Разрешението за боксьора да напусне Украйна идва персонално от президента Зеленски и двамата братя Кличко, които също като Усик донесоха купите в тежка категория в Украйна преди време. Единият от тях сега е кмет на Киев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР